Todd Gill Denveriin

NHL / Uutinen
Viime kauden mestari Colorado Avalanche on vahvistanut rivejään hankkimalla Detroit Red Wingseistä veteraanipuolustaja Todd Gillin.

Rajoittamaton vapaa angentti Gill on 17 kauden NHL-veteraani ja on pelannut Torontossa, San Josessa, St. Louisissa, Phoenixissa ja Detroitissa.
Gill on alunperin Toronton 2.varaus vuodelta 1984, koko draftin 25.
Gill, 35, on urallaan pelannut 966 NHL:n runkosarja ottelua, joissa ovat tulleet pisteet 82+267 sekä 1189 jäähyminuuttia. Playoff-tilastot osoittavat lukemia 7+30 ja 193 jäähyminuuttia 103 ottelussa.

Colorado Avalanchen apulaistoimitusjohtaja Brian MacDonald luonnehti Gilliä mm. seuraavasti: Gill antaa meille hyvän sekoituksen konkarin näkemystä ja kovuutta siniviivalle. Todd tuo puolustusjoukkoihimme lisää varmuutta, kokemusta ja aggressisuutta.

Viime kaudella pelatessaan Detroitissa, Gill teki 3 maalia sekä syötti 8 runkosarjan 68 pelissä ja jäähypenkillä puolustaja ehti istumaan 53 minuutin edestä.
Playoffsien viidessä pelissä Gill ei tehnyt yhtään pistettä ja sai 8 jäähyminuuttia. Gill sai peliaikaa runkosarjan peleissä keskimäärin 18:36 minuuttia peliä kohden, kolmanneksi eniten Detroitin puolustajista.

Sopimuksen yksityiskohtia ei julkaistu.

» Lähetä palautetta toimitukselle