Timonen tehoili kolmen pisteen verran, Pihlman debytoi

NHL-kierroksella pelattiin viisi tasaista kamppailua, joista yksi päättyi tasan ja muut maalin eroon. St. Louisissa yleisölle tarjoiltiin eniten maaleja, mutta Ottawassa riitti yksi maali voittoon. Lisäksi historiankirjoihin voidaan kirjoittaa taas uusi suomalainen NHL-pelaaja, sillä Tuomas Pihlman pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa viime yönä Washingtonissa. Nashvillessä kotijoukkue otti voiton Kimmo Timosen ja ylivoimapelin avulla.

Predators – Penguins 3-2

Nashville Predators hyödynsi saamansa ylivoimamahdollisuudet hyvällä prosentilla. Predators sai yrittää ylivoimapelinsä tehokkuutta seitsemän kertaa, ja kolme kertaa Preds rokotti Pittsburgh Penguinsia jäähyilystä. Preds-pakki Kimmo Timonen oli mukana jokaisessa joukkueensa maaleista – kahdesti maalintekijänä ja kerran syöttäjänä.

Penguinsin Rico Fata teki ottelun ainoan tasakentällisin syntyneen maalin avauserän viimeisellä minuutilla. Timonen tasoitti pelin ottelun puolivälin jälkeen, mutta Pens otti viitisen minuuttia myöhemmin uudelleen johdon Tomas Surovyn ylivoimamaalilla. Timonen tasoitti pelin uudelleen kolmannen erän toisella minuutilla, ja syötti Martin Eratin viimeistelemän 3-2-voittomaalin reilut viisi minuuttia myöhemmin.

Timonen sai peliaikaa lähes 25 minuuttia.

Caps onnistui nappaamaan pisteen

Capitals – Devils 2-2

Washington Capitals antoi kahden ensimmäisen erän aikana kahdeksan kertaa New Jersey Devilsille mahdollisuuden rankaista ylivoimalla. Avauserän jälkeen Caps johti Mike Grierin maalilla 1-0, mutta toisessa erässä Devils käytti ylivoimamahdollisuutensa hyväkseen.

Devils-hyökkääjät Grant Marshall ja Sergei Brylin veivät vieraat maaleillaan 2-1-johtoon toisen erän viimeisen viiden minuutin aikana. Tämän kauden NHL:ssä eniten otteluita hävinnyt Capitals onnistui kuitenkin tasoittamaan kolmannessa erässä. Devils otti kolmannessa erässä yhden jäähyn, ja se kostautui, kun Joel Kwiatkowski tasoitti pelin 2-2-lukemiin.

Capitals pelasi ilman Peter Bondraa ja Dainius Zubrusta, jotka ovat joukkueen kolmanneksi ja neljänneksi parhaat maalintekijät. Bondran nivusvamma ei ole vakava, mutta Zubrus joutuu olemaan sivussa 2-4 viikkoa.

Tuomas Pihlman pelasi Devilsin riveissä uransa ensimmäisen NHL-ottelun. Pihlman pelasi yhdeksän vaihtoa ja reilut kuusi minuuttia Capitalsia vastaan.

Schaeferin maali riitti

Senators – Islanders 1-0

Ottawa Senators ja NY Islanders pelasivat ilman maaleja reilut 54 minuuttia, kunnes kotijoukkueen Peter Schaefer ampui ottelun ainoaksi jääneen maalin. Senatorsin maalivahti Patrick Lalime torjui 32 laukausta, ja sai tililleen uransa 30. nollapelin.

Schaeferin maali ja Lalimen nollapeli katkaisivat Islandersin kuuden ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken, mutta samalla Senators jatkoi omaa tappiotonta jaksoaan. Senatorsilla on kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä viimeisistä kahdeksasta ottelustaan.

Janne Niinimaa pelasi Islandersin riveissä reilut 20 ja puoli minuuttia.

Myös Blues oli tehokas ylivoimalla

Blues – Rangers 5-4

NY Rangersin turmioksi kävivät jäähyt ja St. Louis Bluesin tehokas ylivoimapeli. Blues sai pelata kahdeksan kertaa ylivoimalla ja neljä kertaa Rangers epäonnistui jäähyn tappamisessa. Tehokkaimmat Blues-pelaajat ylivoimalla olivat Keith Tkachuk ja Doug Weight. Tkachuk teki itse yhden maalin ja syötti kaksi ja Weight syötti kolme osumaa.

Rangersin Eric Lindros teki ottelun avausmaalin kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen Blues iski kahdesti sekä ensimmäisessä että toisessa erässä ottaen 4-1-johdon ennen kuin Rangers onnistui jälleen maalinteossa.

Kolmannen erän alussa Scott Mellanby lisäsi kotijoukkueen johdon 5-2-lukemiin, joka näytti riittävän helposti voittoon. Rangers kuitenkin onnistui kaventamaan kahdesti päätöserän kolmen viimeisen minuutin aikana, mutta lähemmäksi joukkue ei päässyt.

Rangersin suomalaismaalivahti Jussi Markkanen korvasi Mike Dunhamin Rangers-maalilla Bluesin neljännen maalin jälkeen ajassa 25.02. Markkanen torjui yhdeksän kertaa, mutta joutui antautumaan kerran kolmannessa erässä.

Morrisonn auttoi Bruinsin voittoon

Bruins – Maple Leafs 3-2

Boston Bruinsin puolustaja Shaone Morrisonn oli tehokkain pelaaja Toronto Maple Leafsia vastaan, kun Bruins katkaisi yhdeksän kotiottelun voitottoman jaksonsa. Morrisonn teki uransa ensimmäisen NHL-maalin avauserässä viemällä Bruinsin 1-0-johtoon. Toisessa erässä hän syötti joukkueensa 2-1-maalin.

Patrice Bergeron ja Nick Boynton tekivät toisen ja kolmannen maalin Bruinsille, joka hävisi viidesti ja pelasi neljästi tasan yhdeksässä edellisessä kotiottelussaan. Matt Stajan ja Gary Roberts olivat Leafsin maalintekijät.

Bruins-vahti Felix Potvin torjui ottelussa 22 kertaa ja voitti ensimmäisen pelinsä kotiyleisön edessä. Viidessä ensimmäisessä kotipelissään Potvin oli hävinnyt kahdesti ja pelannut kolme kertaa tasan. Leafs-veskari Ed Belfour torjui 38 laukausta.

Leafsin Aki Berg pelasi reilut 18 minuuttia.