Tiistai-illan pelit voittolaukauskisoihin − yllättäjät ottivat kaksi pistettä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ranskalaisyleisöllä oli aihetta riemuun tiistaina.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Tanska ja Ranska juhlivat voittoja MM-kisojen viidennen pelipäivän iltaotteluissa. Sekä Kölnin että Pariisin mittelöt olivat jännittäviä, kun kummallakin paikkakunnalla ratkaisua jouduttiin hakemaan vasta voittolaukauskisassa.

Sveitsin ja Ranskan välinen kiihkeä ja tunteikas koitos päättyi isäntämaan hyväksi numeroin 3−4 vasta voittolaukauskisan jälkeen.

Pelillisesti ja numerollisestikin pitkän aikaa käsikädessä taistelleiden maiden kamppailu ratkesi konkarimaalivahti Cristobal Huet'n venyttyä voittolaukauskisassa jokaisen sveitsiläisyrityksen eteen sekä Stephane da Costan onnistuttua ainoana koko kisassa.

Varsinaisella peliajalla Sveitsin ensimmäinen ja toinen osuma olivat Vincent Praplanin käsialaa, kolmas maali puolestaan lähti jo 16. MM-kisoissa pelaavan ja yksinkertaisen MM-hopeamitalistin Anders Ambühlin lavasta.

Ranskalle maalit varsinaisella peliajalla tekivät Liigastakin tuttu Yohann Auvitu (1+1) sekä da Costa ja Anthony Rech.

Tanska selvisi nöyryytyksestä

Tanska otti todella vakuuttavan lähdön Slovakiaa vastaan, kun toiselle erätauolle lähdettiin juuttien 3-0-johdossa. Slovakia kuitenkin sai avausmaalinsa heti erän alkuun, ja siitä alkoi Tanskan ahdinko. Slovakia käytti ylivoimansa tehokkaasti, ja pääsi kolmen maalin takaa tasoihin.

Ottelun draamaa lisäsi tanskalaisen läpiajo, jonka laukauksesta jäänyt irtokiekko näytti menevän slovakialaispakin mukana Julius Hudacekin vartioimaan maaliin. Pitkä videotarkistus kuitenkin osoitti, että maali lähti paikoiltaan ennemmin kuin pikkumusta kerkesi sisään.

Voittolaukauskilpailussa ainoa onnistuja oli Tanskan konkaripelaaja Morten Green, ja tanskalaiset joutuivat luopumaan ainoastaan pisteestä Slovakialle tuloksen ollessa Pariisin ottelun tapaan 3−4.

» Lähetä palautetta toimitukselle