Thrashers teki uusia sopimuksia

NHL / Uutinen
Viime kaudella Penguinsista hankittu puolustaja Jiri Slegr teki jatkosopimuksen Atlanta Thrashersin kanssa viime perjantaina. Maanantaina julkistettiin sopimukset Lubos Barteckon, Bryan Adamsin ja Daniel Tjärnqvistin kanssa.

Jiri Slegr allekirjoitti vuoden sopimuksen Atlanta Thrashersin kanssa. Slegr siirtyi Atlantaan kesken viime kauden Pittsburghista. Penguins sai kaupassa Atlantan 3. kierroksen varauksen tämän vuoden varaustilaisuuteen. Slegr, Vancouverin 2. kierroksen varaus vuodelta 1990, on taitava puolustaja, joka pärjää hyvin myös tiukemmissakin väännöissä.

Slegr oli menneellä kaudella Atlantan tehokkain puolustaja ja joukkueen kolmanneksi paras pistemies. Hän pelasi viime kaudella yhteensä 75 ottelua ja teki niissä 32 pistettä (8+24). 30-vuotias tsekki on pelannut urallaan 492 NHL-ottelua neljässä joukkueessa (Vancouver, Edmonton, Pittsburgh ja Atlanta) ja tehnyt niissä 42 maalia ja 156 syöttöpistettä.

Thrashers hankki Lubos Barteckon oikeudet St. Louis Bluesilta juuri ennen varaustilaisuutta. Blues sai kaupassa Atlantan 4. kierroksen varauksen. Barteckoa pidetään lupaavana kahden suunnan hyökkääjänä. Hän pystyy pelaamaan kumpaa laitaa tahansa.

25-vuotias Bartecko teki viime kaudella 50 ottelussa vain 13 pistettä. Hän missasi 26 ottelua nilkkavamman takia. Kaudella 99-00 67 ottelussa Bartecko iski 16 maalia ja syötti 23 osumaa.

Barteckon sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Daniel Tjärnqvistia on pidetty erittäin lupaavana puolustajana jo vuosia, mutta lopullinen läpimurto Elitserienissä tapahtui vasta viime kaudella. Puolustajan hyvät otteet saivat huomiota myös Atlantassa, ja Tjärnqvist siirtyy Atlantaan vuoden sopimuksella.

Tjärnqvist pelasi menneellä kaudella 45 ottelua Djurgårdenin paidassa ja teki niissä 9 maalia ja 17 syöttöpistettä. Pudotuspeleissä tahti jatkui vieläkin kovempana, ja Tjärnqvist oli playoffsien tehokkain puolustaja 11 pisteellä. Djurgårdenin mestaruuteen vienyt voittomaali, kun jatkoaikaa oli pelattu jo 32 minuuttia, oli myös Tjärnqvistin käsialaa.

Tjärnqvist edusti myös Jokereita kaudella 96-97.

Kolmas maanantaina sopimuksen saanut pelaaja on Bryan Adams. Kyseessä ei ole kansallislaulun esittäjäksi palkattu muusikko Bryan Adams, joka tunnetaan mm. hiteistä Run To You, Summer of '69 ja siirappisesta Robin Hood: Prince of Thieves-elokuvan tunnarista (Everything I Do) I Do It for You, vaan 24-vuotias tuulennopea hyökkääjä, jota Thrashersin GM Don Waddell on kuvannut organisaation nopeimmaksi luistelijaksi.

Adams on pelannut viime kaudet Thrashersin farmijoukkueessa Orlando Solar Bearsissa. NHL-vauhtia mies on pääsyt kokeilemaan tähän mennessä vain 9 ottelun verran. Solar Bearsissa Adams teki menneellä kaudella 46 pistettä (18+28) 61 ottelussa.

Adamsin sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle