Tavares masensi Winnipegin

NHL / Uutinen
Winnipeg tuli tasoihin, mutta voitto lipesi käsistä viime hetkillä.
Kuva © Getty Images
New York Islandersin ja Winnipeg Jetsin välisestä kohtaamisesta tuli huikea trilleri. Ratkaisua haettiin aina rangaistuslaukauskisasta saakka, jossa John Tavares syöksi Jetsin ahdinkoon tekemällä 5-4-voittomaalin. Pittsburghin Jussi Jokinen puolestaan tehoili Boston Bruinsin kumoon.

Winnipeg aloitti ottelun kovalla taklauspelillä. Jo 30 sekunnin pelin jälkeen kotikaupungissaan ensimmäistä kertaa pelannut Islandersin Travis Hamonic joutui keräilemään kamojaan Blake Wheelerin kovan taklauksen jäljiltä. Isännät veivät ensimmäistä viittä minuuttia fyysisellä pelillä ja Islanders oli pinteessä. 

Islanders kuitenkin iski ottelun avausmaalin. Vieraat pääsivät kesken Winnipegin painostuksen vastahyökkäykseen. Lopulta Kyle Okposo löysi laidalta vapaana olleen Frans Nielsenin ja tämä iski kiekon Ondrej Pavelecin jalkojen välistä sisään. Nielsenillä oli seuraavassa vaihdossa loistava paikka viedä joukkueensa jo 2-0-johtoon, mutta sillä kertaa Pavelec veti pitemmän korren.

Isännät tasoittivat, kun erä oli ehtinyt puoliväliinsä. Vastahyökkäykseen päässyt Wheeler antoi jättösyötön Zach Bogosianille, joka tälläsi suoraan syötöstä ja Jevgeni Nabokov oli voimaton. Hetkeä myöhemmin tapahtui toisessa päässä, kun tolpasta kimmonnut kiekko tuli maalin edessä päivystäneelle Michael Grabnerille. Tämä ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Pavelecia.

Islandersin kakkosketju kuitenkin teki jälleen tuhojaan, kun erää oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Nielsen syötti Josh Baileyn tekopaikkaan ja kiekko painui jälleen Pavelecin jalkojen välistä maaliin. Islanders sai vielä erän loppuun ylivoimatilaisuuden kun Evander Kane purki kiekon katsomoon jäähyn arvoisesti, mutta vierasjoukkue ei onnistunut maalinteossa. Ensimmäinen erä päättyi vieraiden 2-1-johdossa.

Winnipeg koki pahan menetyksen, kun Olli Jokinen joutui jättämään pelin kesken jo 40 sekunnin pelin jälkeen. Jokinen kaatui kiekontavoittelutilanteessa ja poistui pukusuojaan.

Toisessa erässä maaleja ja kuumia tunteita

Toinen erä alkoi jälleen isäntien fyysisellä taklauspelillä ja sen sai tuntea nahoissaan John Tavares, joka liukui Dustin Byfuglienin taklauksen jälkeen voimalla päin laitaa. Tavares pystyi kuitenkin jatkamaan peliä ja Byfuglien sai tilanteesta kaksiminuuttisen kampituksesta. Islanders järjesti ylivoimalla kovan hässäkän Winnipegin maalille, mutta Pavelec kesti. Hetkeä myöhemmin Brad Boyes pääsi yksin läpi, mutta ei onnistunut ohittamaan Pavelecia.

Toista erää oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun vieraat karkasivat jo kahden maalin johtoon. Jesse Joensuu antoi hienon syötön Matt Martinille, joka napautti ranteella 3-1-maalin. Winnipeg kuitenkin kuittasi maalin välittömästi. Islandersin puolustus uinahti ja Kane näki loistavasti maalin eteen aivan yksin unohdetun Kyle Wellwoodin, jolla oli kaikki aika ja tila iskeä kiekko maaliin. 

Kolme minuuttia myöhemmin Wellwood oli asialla jälleen. Grant Clitsome avasi loistavasti pystyyn ja Wellwood karkasi maalintekoon. Kiekko varmasti yläkulmaan ja peli oli tasan 3-3. Hieman myöhemmin Aleksandr Burmistrov karkasi läpiajoon kesken Islandersin ylivoimapyörityksen Byfuglienin istuessa huitomisjäähyä. Nabokov kuitenkin torjui Burmistrovin yrityksen helposti. 

Tämän jälkeen tunteet kuumenivat kaukalossa. Bogosian taklasi ensin Okposoa ja sen jälkeen Nielseniä kyynärpäällä päähän. Okposo ei tästä pitänyt lainkaan ja hanskat putosivat. Tappelua ei kuitenkaan nähty, sillä tuomarit ehättivät väliin. Hetkeä myöhemmin Martin ja Wheeler nahistelivat keskenään jäähyn arvoisesti ja tilanteesta seurasi Winnipegin ylivoimapeli. Grabner pelasi vielä kiekkoa kädellään omalla alueella ja Winnipeg pääsi kahden miehen ylivoimalle 14 sekuntia ennen loppua. Wellwood ehti toimittaa kiekon kolmannen kerran Islandersin maaliin, mutta summeri oli ehtinyt soida ja vieraat pelastuivat takaiskulta. Toinen erä päättyi tasatilanteessa 3-3.

Winnipeg tasoittaa viime hetkillä, Tavares ratkaisee rankkareilla Islandersille

Kolmas erä oli melkoisen rauhallista pelailua. Winnipeg aloitti erän ylivoimalla, mutta ei saanut mitään merkittävää aikaiseksi. 

Kolmatta erää oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun Jets-puolustus uinahti pahemman kerran. Colin McDonald väisti Bogosianin taklauksen ja syötti maalin eteen aivan yksin unohdetulle Grabnerille, joka sai rauhassa pistää tilanteeksi 4-3. 

Hetkeä myöhemmin Jetsin Eric Tangradi näytti, mitä on todellinen taistelutahto. Tulisieluinen hyökkääjä heittäytyi neljä kertaa kiekon tielle saman vaihdon aikana ja sai villit suosionosoitukset täydeltä MTS Centren kotiyleisöltä.

Kolmatta erää oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia, kun Islandersin Lubomir Visnovsky otti kaksiminuuttisen estämisestä. Pavelec vedettiin pois maalinsa suulta ja isännät hakivat tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Lopulta Bryan Little räjäytti kotiyleisön riemuun iskemällä Andrew Laddin laukauksesta tulleen irtokiekon maaliin. Varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen 4-4 ja ratkaisua haettiin jatkoajalta. 

Jatkoajalla lähimmäksi maalintekoa pääsi Islanders. Ensin Okposo veivasi itsensä maalille ja syötti Nielsenille, mutta tämän kuti jäi piippuun. Vähän myöhemmin vieraat pääsivät 3-1-vastahyökkäykseen ja McDonald pääsi yrittämään aivan avopaikasta, mutta Pavelec venyi ilmiömäisesti kiekon tielle.

Jatkoaika jäi maalittomaksi ja seurasi rangaistuslaukauskilpailu, jossa Tavares lopulta ratkaisi 5-4-voiton vierasjoukkueelle. Myös Boyes osui vierailta. Winnipegin ainoa onnistuja oli Ladd.

Jokisen tehot liikaa Bostonille

Pittsburgh Penguinsin Jussi Jokinen oli hurjassa vireessä, kun pingviinit hakivat 3-2-vierasvoiton Boston Bruinsista. Jokinen oli mukana jokaisessa Pittsburghin maalissa merkkauttaen tehot 1+2. Lisäksi suomalaishyökkääjä pudotti kertaalleen hanskat, joten Jokinen saavutti ottelussa Gordie Howe Hat Trickin.  Muista Penguinsin maaleista vastasivat Jarome Iginla ja Kris Letang. Bruinsin maalit merkittiin Tyler Seguinille ja Brad Marchandille.

Toronto varmisti ensimmäisen pudotuspelipaikkansa sitten vuoden 2004, kun Ottawa kaatui vieraskaukalossa. Ottelun ykköstähdeksi valittiin jopa 49 kertaa kiekon tielle ehtinyt James Reimer.


BOSTON - PITTSBURGH 2-3
NEW JERSEY - FLORIDA 6-2
WINNIPEG - NY ISLANDERS 4-5 vl.
CAROLINA - PHILADELPHIA 3-5
OTTAWA - TORONTO 1-4
MONTREAL - WASHINGTON 1-5
CHICAGO - PHOENIX 2-3 vl.
VANCOUVER - DETROIT 2-1 vl.

» Lähetä palautetta toimitukselle