Tavares iski salamamaalin - Islanders kukisti Capitalsin jatkoerässä

John Tavares oli ottelun ykköstähti.
Kotiedun Washingtonista mukaansa napannut New York Islanders kukisti Capitalsin lopulta maalein 2-1. John Tavares onnistui maalinteossa, kun jatkoerää oli pelattu vain 15 sekuntia.

Islanders hallitsi ottelun avauserää, mutta ei pystynyt ohittamaan Capitals-maalille palannutta Braden Holtbya. Erän paras maalipaikka oli John Carlsonilla, mutta tolppaa lähemmäs kumpikaan joukkue ei avauserässä päässyt. Capitalsin Eric Fehr loukkasi olkapäänsä taklaustilanteessa Kyle Okposon kanssa, eikä hän palannut enää otteluun. Vain muutama minuutti myöhemmin, Marcus Johansson loukkasi oikean jalkansa, mutta hän selvisi tilanteesta säikähdyksellä ja palasi ottelun toiseen erään.

Kotijoukkueen painostus palkittiin 32 peliminuutin jälkeen, kun Lubomir Visnovskyn laukaus muutti suuntaa Okposon luistimesta ja painui verkon perukoille. Maali oli pitkään silmävamman takia poisolleelle Okposolle pudotuspeliuran viides.

Näytti jo pitkään siltä, että Capitals jää nollille kunnes Nicklas Bäckströmin ovela rannelaukaus tasoitti puntit vain kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. 60 minuuttia ei tänään riittänyt, joten ratkaisua haettiin jatkoerästä.

Illan sankariksi nousi Islanders-kapteeni John Tavares, joka iski voittomaalin vain 15 sekunnin pelin jälkeen. Brayden Holtby torjui vielä viivasta tulleen laukauksen, mutta Tavaresin laukaus painui vastustamattomasti sisään.

Ottelusarja jatkuu Long Islandilla tiistaina.