Tapparan alakerrassa on uusi isäntä − Parlett: "Kun maalivahtiimme kosketaan, otan tilanteen omiin käsiini"

LIIGA / Uutinen
Parlett nautti Hakametsän täydestä tunnelmasta.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Tappara kampesi voittoon ohi paikallisvastustaja Ilveksen, kun kirvesrinnat tekivät päätöserässä kolme maalia. Joukkueen takalinjoilla ensimmäisen pelinsä kotikentällä pelasi Blake Parlett.

Tappara nousi kahden maalin takaa voittoon, kun päätöserässä kirvesrinnat iskivät Antti Lehtosen selän taakse kolme maalia. Blake Parlett pelasi Kristian Kuuselan ohella ensimmäisen kerran Hakametsän kotiyleisön silmien alla.

− Mahtava tunnelma ja paikallisvastustaja vastassa. Emme saaneet sellaista alkua kuin halusimme. Teimme pari virhettä, ja jäimme takaa-ajajan asemaan. Kaivoimme itselle kuopan, manasi Parlett kahden ensimmäisen otteita Tampereen hornankattilassa omiensa puolelta.

Toisella erätauolla Tapparan pukukopissa vallitsi rauhallinen ilmapiiri.

− Kukaan ei ollut hermostunut. Kaikki tiesivät, että pystymme tekemään tarvittavat maalit. 

Parlettin kanssa otteluun kuulutettiin yleisön kannustuksen säestämänä toinenkin uusi tulokas. Tai ainakin tälle kaudelle uusi, sillä Kuusela oli viime kevään kultajoukkueen suurimpia sankareita. 

Parlett tunsi Kuuselan taidot entuudestaan. Erikseen otteluun sisään kuulutetuksi pääseminen oli kanadalais-kroatialaiselle iso juttu.

− Hän on iso osa tätä joukkuetta. Pelasin häntä vastaan pari kertaa KHL:ssä. Haluan tehdä saman kuin hän, eli auttaa joukkuetta voittamaan. Pelaaminen kotikannattajien edessä, ja täyden katsomon huutaessa molemmille joukkueille − se oli melko upeaa.

Kolmannessa erässä Ilveksen Niko Ahoniemi tökkäsi Parlettia mailansa päällä Dominik Hrachovinan maalin tuntumassa.

− Maalivahtimme sulki kiekon, ja Ahoniemi tökkäsi häntä. En ollut varma, oliko vihellystä tullut. Kuitenkin, kun joukkueeni maalivahtiin kosketaan, otan tilanteen omiin käsiini. Annoin hänelle kovuutta takaisin. Hän kääntyi ympäri, ja en tiedä oliko se tarkoituksellista, mutta hän tökkäsi minua mailallaan. Linjatuomari varmaankin vihelsi tilanteen, josta tuli sitten jäähy.

Parlett on nyt pelannut Tapparassa kaksi ottelua. Avauspelinsä hän sai Lahdessa Pelicansin vieraana. Ensikokemukset Liigasta erosivat toisistaan hieman.

− Ensimmäinen peli Lahdessa oli hieman fyysisempää peliä. He karvasivat kovaa, ja kaukalo oli pienempi kuin täällä Tampereella. Olen enemmän tottunut sellaiseen pelaamiseen, puheli Parlett.

Tappara on tunnettu tiiviistä joukkuepelistään ja yhtenäisestä tekemisestään. Parlett kertoi päässeensä hyvin pelirytmiin mukaan.

− Pidän pelitavastamme. Hyökkääjämme ovat luotettavia, ja tiedän aina missä he ovat, kun syötän kiekkoa eteenpäin. Sopeutuminen joukkueeseen on ollut helppo.

185-senttinen ja 93-kiloinen Parlett viihtyy kovissa väännöissä. Oikealta ampuva puolustaja on pelannut ennen Tapparaa KHL:ssä ja Pohjois-Amerikan sarjoissa.

− Haluan voittaa kaksinkamppailua, ja nostaa kiekkoa keskialueelle aina, kun on mahdollisuus. Nämä kaksi peliä Liigassa muistuttavat paljon Pohjois-Amerikassa kokemaani peliä. Pelaajat ovat fyysisiä, tottelevat pelisysteemiä ja pelaavat tehokkaasti hyökkäys- ja puolustussuuntaan. 

Tappara on tottunut menestymään viime vuosina. Parlettille oli kerrottu sinioranssien menestyskulusta. Mies haluaakin olla mukana jatkamassa tamperelaista kiekkohuumaa.

− Meillä on kahdeksan peliä runkosarjaa jäljellä. Olen innoissani, kun saan liittyä sarjan kärkiporukkaan. Tappara on käsittääkseni ollut useana keväänä peräkkäin finaaleissa, joista viime kautta lukuunottamatta hävinnyt kaikki. Joukkueeseen kohdistuu paljon odotuksia, joten meidän täytyy kehittää peliämme. Tässä vaiheessa kautta ei halua ottaa taka-askelia.

» Lähetä palautetta toimitukselle