Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Niko Ojamäen 2–1-osuma kolmannessa erässä jäi ottelun voittomaaliksi.

Kirsi Teiskonlahti

Tappara marssi Tampere Cupin voittoon kolmannessa erässä, Elorinteen taklaus puhututti: "Mielestäni se oli hävytön"

Tapparan ja HIFK:n välisestä finaalista Tampere Cupissa ei tunnetta puuttunut. Ottelu oli tasainen päätöserään asti. Tappara marssi lopulta selvänumeroiseen voittoon, kun hallitseva mestari iski kolme maalia kolmannessa erässä.

Tampere Cupin finaalijoukkueet pelasivat vauhdikkaan ottelun reilulle tuhannelle katsojalle. 

Ensimmäisen erän lopulla nähtiin ikävä tilanne, kun Juhani Tyrväinen joutui jättämään ottelun kesken Aleksi Elorinteen polvitaklauksen vuoksi.

− Minun mielestäni se taklaus oli hävytön. Noin jalat auki tulee pitkältä matkalta, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi ottelun jälkeen.

HIFK:lla putosi turnauksen aikana riveistä Thomas Nykopp ja Tyrväinen. Selin ei osaa vielä tarkalleen arvioida, kauanko kaksikko on poissa. Hän epäilee, että Nykoppin toipumiseen ei mene kovin kauaa. Tyrväinen mennee jo tänä iltana tutkimuksiin Helsingissä.

Tyrväinen on tärkeä osa HIFK:n joukkuetta, ja hänen loukkaantumisessa heti kauden alla oli Selinille huono uutinen.

− Totta kai se vitutti, että Tyrväinen putosi. En usko, että Jukkakaan (Rautakorpi) haluaa, että hänen pelaajiaan tuolla tavalla taklaillaan ulos. Kovaa saa ja pitää pelata. 

Taklauksen jälkeen ottelussa nähtiin useita käsirysyjä ja paineja. 

Tappara jaksoi jauhaa voittoon asti

Ottelu oli kahden erän jälkeen tasatilanteessa 1−1. Kolmannen erän puolivälin tienoilla Tappara aloitti maalien tekemisen urakalla. Voittomaalin teki lopulta Ässistä Tapparaan siirtynyt Niko Ojamäki.

Hieman myöhemmin Juhani Jasu ohjasi ylivoimalla jo kahden maalin karkumatkalle. Ottelun viimeinen maali syntyi tyhjään maaliin erän viimeisellä minuutilla.

− Meille tuli väsymys viimeisessä erässä. Hyökkäyspeli hävisi ja tuli jäähyt päälle. Tappara otti rutiinilla voiton siitä, Selin sanoi.

Selin kehui, että työmoraali hänen joukkueellan on kunnossa, mutta turnauksessa erityisesti erikoistilannepelaaminen tökki pahemman kerran. Tampere Cupin ottelut olivat HIFK:lle tärkeitä kunnon mittareita.

− Tämä päivä oli erityisen tärkeä meille, sillä vastassa oli kovin Suomesta löytyvä mittari. Tämän verran eroa on nyt.

− Tappara on ihan ylivertainen. Jukka on saanut hyvin hommat sisään, materiaali on aivan huikea ja heillä on hyväkuntoinen joukkue, Selin arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

JYPin kotivire ei hiivu pudotuspeleissäkään

LIIGA | 21.3.2018 10:00
JYP jatkaa vahvaa suorittamista kotikaukalossaan myös puolivälieräavausksessa HIFK:ta vastaan. Tappara ja KalPa puolestaan mittelevät paremmuudestaan vähämaalisesti. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

HIFK:n, SaiPan ja Dinamo Riikan puolustukset todellisissa testeissä

LIIGA | 26.1.2018 9:00
Perjantain supermonivetokierroksella on kolme ottelua Liigaa höystettynä Jokereiden KHL-kamppailulla. Kierroksen teemana on hauraiden puolustuskalustojen testaaminen. Houkuttimena toimii myös 30 000 euron bonusraha neljä oikein -voittoluokassa. lue lisää

Liigan syyskauden top 5 -maalivahdit: Tolppien välissä on useita yllättäjiä

LIIGA | 21.12.2017 11:00
Joulutauon katsauksessa Liigan maalivahtien parhaimmistoon on noussut useita yllätysnimiä. Yksi heistä on Frans Tuohimaa, mutta Liigan ykkönen hänkään ei vielä ole. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

JYPHIFK
"Jyväskylässä nähdään maaleja"
JYP ja HIFK tunnetaan joukkueiden hyökkäysvoimasta. Viimeisimmissä viidessä kohtaamisessa ei ole jääty kertaakaan alle kuuden maalin, mikä povaa maaleja myös puolivälieräavaukseen. Molemmilta joukkueilta löytyy maalipaikkoja avaavia haavoittuvuuksia puolustuspelaamisesta, ja näitä käytetäänkin hyväksi. JYP pyrkii kotijoukkueena määrittämään rytmiä, mikä avaa maalipaikkoja enemmän. Tätä kautta myös voitto tulee hurrikaaniryhmälle.
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3
TapparaKalPa
"KalPalla on yllätyspotentiaalia Tampereella"
Kaikki paineet Tapparan ja KalPan puolivälieräsarjassa on Tapparan leirissä. Tällainen tilanne on kuin luotu nuorelle ja itseluottamusta puhkuvalle kuopiolaisryhmälle, joka lähtee nälkäisenä haastajana tavoittelemaan välieräpaikkaa. Kaksi neljästä runkosarjakohtaamisesta eteni ylitöille, ja tämä kaava toistuu nytkin. Tapparan materiaalietu kääntää pienet marginaalit edukseen.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3

Luetuimmat

Panu Mieho

HIFK #38 L h
s. 1995 Helsinki
181CM / 70KG
SOPIMUS: 2018