Niko Ojamäen 2–1-osuma kolmannessa erässä jäi ottelun voittomaaliksi.

Kirsi Teiskonlahti

Tappara marssi Tampere Cupin voittoon kolmannessa erässä, Elorinteen taklaus puhututti: "Mielestäni se oli hävytön"

Tapparan ja HIFK:n välisestä finaalista Tampere Cupissa ei tunnetta puuttunut. Ottelu oli tasainen päätöserään asti. Tappara marssi lopulta selvänumeroiseen voittoon, kun hallitseva mestari iski kolme maalia kolmannessa erässä.

Tampere Cupin finaalijoukkueet pelasivat vauhdikkaan ottelun reilulle tuhannelle katsojalle. 

Ensimmäisen erän lopulla nähtiin ikävä tilanne, kun Juhani Tyrväinen joutui jättämään ottelun kesken Aleksi Elorinteen polvitaklauksen vuoksi.

− Minun mielestäni se taklaus oli hävytön. Noin jalat auki tulee pitkältä matkalta, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi ottelun jälkeen.

HIFK:lla putosi turnauksen aikana riveistä Thomas Nykopp ja Tyrväinen. Selin ei osaa vielä tarkalleen arvioida, kauanko kaksikko on poissa. Hän epäilee, että Nykoppin toipumiseen ei mene kovin kauaa. Tyrväinen mennee jo tänä iltana tutkimuksiin Helsingissä.

Tyrväinen on tärkeä osa HIFK:n joukkuetta, ja hänen loukkaantumisessa heti kauden alla oli Selinille huono uutinen.

− Totta kai se vitutti, että Tyrväinen putosi. En usko, että Jukkakaan (Rautakorpi) haluaa, että hänen pelaajiaan tuolla tavalla taklaillaan ulos. Kovaa saa ja pitää pelata. 

Taklauksen jälkeen ottelussa nähtiin useita käsirysyjä ja paineja. 

Tappara jaksoi jauhaa voittoon asti

Ottelu oli kahden erän jälkeen tasatilanteessa 1−1. Kolmannen erän puolivälin tienoilla Tappara aloitti maalien tekemisen urakalla. Voittomaalin teki lopulta Ässistä Tapparaan siirtynyt Niko Ojamäki.

Hieman myöhemmin Juhani Jasu ohjasi ylivoimalla jo kahden maalin karkumatkalle. Ottelun viimeinen maali syntyi tyhjään maaliin erän viimeisellä minuutilla.

− Meille tuli väsymys viimeisessä erässä. Hyökkäyspeli hävisi ja tuli jäähyt päälle. Tappara otti rutiinilla voiton siitä, Selin sanoi.

Selin kehui, että työmoraali hänen joukkueellan on kunnossa, mutta turnauksessa erityisesti erikoistilannepelaaminen tökki pahemman kerran. Tampere Cupin ottelut olivat HIFK:lle tärkeitä kunnon mittareita.

− Tämä päivä oli erityisen tärkeä meille, sillä vastassa oli kovin Suomesta löytyvä mittari. Tämän verran eroa on nyt.

− Tappara on ihan ylivertainen. Jukka on saanut hyvin hommat sisään, materiaali on aivan huikea ja heillä on hyväkuntoinen joukkue, Selin arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

TPS:n tie tyssäsi CHL:ssä − JYP ei yltänyt lohkonsa voittoon

CHL | 10.10.2017 23:06
Kolmesta tiistai-iltana pelanneesta suomalaisjoukkueesta JYP koki ainoana tappion, mutta eteni silti jatkoon. TPS:n ja HIFK:n pelit CHL:ssä päättyivät. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Helsingissä muhii todellinen floppivaara - Tappara marssii ykköseksi

LIIGA | 7.9.2017 16:00
Liigan viiden parhaan joukkueen ero seuraaviin on tällä kaudella iso. Ei ole sellaisia joukkueita, jotka voisivat sysätä näitä viittä joukkuetta alaspäin. Silti hallitsevalle mestarille on vain yksi potentiaalinen haastaja, ainakin jos Vihellyksen jälkeen -kaksikkoa on uskominen. lue lisää

HIFK ja Jokerit CHL:ään? – "Tulevaisuudessa KHL on saatava mukaan"

CHL | 26.8.2017 18:14
KHL on pakko saada mukaan CHL:ään. Niin sanoo CHL:n toimitusjohtaja. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Joukkueet Tampere Cupiin lähes parhailla kokoonpanoilla − Sandell ei pelikunnossa

LIIGA | 11.8.2017 13:45
Perjantaina ja lauantaina miteltävä tuo Hakametsään paitsi tamperelaisjoukkueet, myös HIFK:n ja Pelicansin. Joukkueet eivät lähde säästelemään, vaan marssittavat jäälle ykkösmiehistöjään. lue lisää

Kommentit

Niko Ojamäki

Tappara #20 R lh
s. 1995 Pori
178CM / 78KG
SOPIMUS: 2019