Tanskan kapteeni yhden ottelun pelikieltoon päähän kohdistuneesta taklauksesta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Christian Mathiasen-Wejse kipparoi Tanskan joukkuetta.
Tanskan kapteeni Christian Mathiasen-Wejse on määrätty yhden ottelun pelikieltoon taklauksestaan slovakialaiseen Erik Smolkaan.

Tanskan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni Christian Mathiasen-Wejse huilaa joukkueensa ensimmäisen karsintaottelun Valko-Venäjää vastaan tänään tiistaina. Mathiasen-Wejse taklasi alkulohkon päätösottelussa Slovakiaa vastaan Erik Smolkaa päähän.

Tilanteessa Smolka luisteli kohti kiekkoa, eli oli siis kiekoton pelaaja. Mathiasen-Wejse oli luistelemassa toisaalta tilanteeseen, mutta muutti viime hetkellä luistelunsa suuntaa kohti Smolkaa. Smolka ei ollut valmistautunut tilanteeseen, ja osuma tuli hänelle pimeästä kulmasta. Smolka jouduttiin taluttamaan pukusuojiin tärskyn jälkeen.

Taklaus tapahtui puolitoistaminuuttia ennen Slovakia-Tanska-ottelun loppua. Slovakia johti ottelua jo 5-1, joten voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä enää taklauksen tapahtuessa.

− Punnitessa sitä, että tilanne oli Slovakialle 5-1 ja ottelua ei ollut enää paljoa jäljellä, oli taklaus täysin tarpeeton ja vaarallinen. Hän vaaransi tarpeettomasti vastapuolen pelaajan terveyden, turnauksen kurinpito näki.

» Lähetä palautetta toimitukselle