Tanskan Dahm nollasi Norjan - Ranskalle voitto pitkä kaavan kautta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Dahm oli muurina Tanskan maalilla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
MM-kisojen iltapäiväpeleissä voittotilinsä avasivat Tanska ja Ranska. Tanska oli omassa ottelussa ajoittain kovassakin pyörityksessä, mutta taisteli voiton loisto-ottelun pelanneen maalivahti Sebastian Dahmin ja kahdesti osuneen Nicklas Jensenin johdolla.

Avauserää hallitsi Norja ja Sebastian Dahm Tanskan maalilla sai venyä kiekon tielle erässä peräti 15, kun taas virkaveli Lars Haugen selvisi kuudella torjunnalla. Tanskalaisvahti nollasi muun muassa Andreas Martinsenin yrityksen komealla mailatorjunnallaan.

Kumpikin pääsi erässä kokeilemaan ylivoimallakin, mutta tulosta ei tullut, vaan erätauolle poistuttiin maalittomissa tasalukemissa.

Tanska aloitti toisen erän vahvasti ja Nicklas Jensen veivasi komeasti joukkueen johtoon reilun minuutin pelin jälkeen. Joukkue oli muutenkin erässä hienokseltaan niskan päällä ja lisäsi johtoaan, kun puolustaja Jesper.B.Jensen sivalsi kiekon yläkulmaan viitisen minuuttia ennen erän päätöstä.

Norjalle avautui hyvä mahdollisuus kavennukseen vielä ennen erän päätöstä, kun Lars Eller sai 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta. Hyvistä yrityksistä huolimatta kiekot eivät löytäneet tietään Dahmin selän taakse.

Päätöerässä Norja haki vimmatusti kavennusta ja pommitti kovalla tahdilla kohti ottelussa peräti 44 laukausta pysäyttänyttä Dahmia. Joukkueelle tarjottiin kolmesti ylivoimaakin, mutta tiiviisti puolustanut Tanska kesti erikoistilanteetkin takaiskuitta. 

Tanska kuittasi 3-0-loppulukemat tyhjään maaliin Nicklas Jensenin osuttua toistamiseen, mikä varmisti Tanskalle sen turnauksen avauspisteet.

Fleury voittomaalikisan sankarina

Saksan ja Ranskan kohtaaminen alkoi vauhdikkaasti, kun Damien Raux vei ranskalaiset 1-0-johtoon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi ajassa 3.38.

Maalin jälkeen Ranskan peliä kuitenkin vaikeuttivat neljä peräkkäistä jäähyä. Saksan ylivoima oli kuitenkin tehotonta ja laukaukset pysähtyivät 12 kertaa erässä torjuneeseen Cristobal Huetiin.

Saksa aloitti toisen erän räväkästi, kun Tobias Rieder iski tasoitusosuman 26 sekunnin pelin jälkeen. Maalin jälkeen molemmat pääsivät kokeilemaan lisämaaleja ylivoimalla siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ranska oli päässyt juuri täysilukuiseksi, kun Felix Schütz ampui terävällä rannelaukauksella Saksan johtoon ajassa 36.50. Ranska iski tasoituksen kuitenkin vielä ennen erän loppua Valentin Claireauxin ohjaamalla osumalla, jota tarkisteltiin pitkään videoiltakin.

Päätöserä edettiin melko tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli paikkansa tehdä lisäosumia, mutta muutamasta erikoistilanteesta huolimatta maaleja ei nähty.

Jatkoajalla Ranska pääsi hakemaan ratkaisua ylivoimalla, kun saksalaispuolustaja Moritz Müller sulki kiekon maalivahdin alueella ja hänet passitettiin kaksiminuuttiselle. Yritykset pysähtyivät kuitenkin pitkälti saksalaispuolustukseen ja ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailusta.

Voittomaalikisassa Huet pysäytti Ranskan maalilla kaikki saksalaisyritykset ja Damien Fleury upotti kiekon tarkalla rannelaukauksella verkon perille, joten Ranska pääsi juhlimaan kahden pisteen voittoa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle