Tanska piinasi Venäjää avausmaaliin asti - Norja riisti Tšekiltä pisteen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Lars Haugen piti maalinsa puhtaana koko varsinaisen peliajan.
Torstain ensimmäisiin otteluihin ennakkosuosikkeina lähteneet Venäjä ja Tšekki joutuivat tekemään kovan päivätyön voittojensa eteen. Pohjoismaalaiset vastustajat pitivät vastustajansa pitkään nollilla, mutta lopulta niiden oli antauduttava. Norjalle mukaan tarttui kuitenkin piste, kun takaisku tuli vasta jatkoajalla.

Kölnissä Venäjä hallitsi avauserää täydellisesti. Tanskalaispelaajat kuitenkin olivat usein laukausten tiellä, minkä lisäksi suuri osa laukauksista meni maalin ohi. Tästä johtuen MM-debyyttinsä tehnyt George Sørensen selvisi yhdeksällä torjunnalla. Tanska onnistui saamaan vain kolme laukausta kohti maalia.

Toisessa erässä Tanska pelasi aktiivisemmin ja sai luoduksi enemmän tilanteita, vaikka suuri osa erästä mentiin edelleen Venäjän hallinnassa. Tanska otti yhden rangaistuksen, mutta aiemmissa peleissä jopa täydellisesti toiminut Venäjän ylivoima ei onnistunut.

Venäjä mursi kirouksen lopulta kahdella nopealla maalilla. Tanskan puolustusote herpaantui ja ensin puolustaja Bogdan Kiselevitš ja sitten Sergei Plotnikov unohtuivat vapaaksi. Kun vielä minuuttia myöhemmin Nikita Gusev nosti läheltä kiekon maalin kattoon, tilanne oli 3-0. Aikaa osumien välillä kului vain minuutti ja 10 sekuntia.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty, joten pisteet jaettiin samoin lukemin kuin peli päättyi. Venäjä vankisti otettaan lohkovoitosta, kun taas Tanskan toiveet pudotuspelipaikasta alkavat hiipua.

Pariisissa Tšekki oli vaikeuksissa tiiviisti puolustaneen Norjan kanssa. Tšekin tila oli vähissä, eikä tuurikaan ollut varsinaisella peliajalla joukkueen puolella. Norjan maalivahti Lars Haugen pelasi loistavan ottelun torjuen 31 kertaa.

Ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla, jonka aikana kiekko meni Jan Kovarin luistimesta maaliin. Sekä Tšekki että Norja ovat nyt seitsemässä pisteessä, kuten myös Suomi.