Tanska kuudella tasoihin ja vielä varsinaisella peliajalla voittoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tässä Juuso Välimäkeä taklaava Joachim Blichfeld teki kaksi maalia Tanskalle karsinta-avauksessa.
Tanskan ja Valko-Venäjän välinen ensimmäinen karsintaottelu sai dramaattisen lopun. Viimeisen minuutin alkaessa Valko-Venäjä johti ottelua, mutta Tanska vei voiton kahdella viimeisen minuutin maalilla.

Tanska oli ensimmäisessä erässä vahvempi ja meni 2−0-johtoon Jonas Røndbjergin ja Philip Schultzin maaleilla. Valko-Venäjää osumat eivät kuitenkaan lannistaneet, vaan toisessa erässä tilanne tasoittui. Ilja Litvinov onnistui alivoimalla ja Vladislav Jerjomenko teki tasoituksen ylivoimalla.

Ivan Drozdov teki Valko-Venäjän toisen alivoimamaalin kolmannessa erässä ja Igor Martynovin osuma teki asemasta jo melko turvallisen. Tanska ei kuitenkaan lannistunut, vaan joukkueen suurimpiin tähtiin kuuluvan Joachim Blichfeldin kavennus toi vielä toivoa.

Sama mies teki Tanskalle tasoituksen, kun ottelua oli jäljellä vain 34 sekuntia. Tanska pelasi tasoituksen aikaan kuudella pelaajalla ilman maalivahtia. Varsinaisen peliajan maalit eivät kuitenkaan jääneet tähän, vaan Andreas Grundtvig teki voittomaalin 15 sekuntia ennen summeria. Näin Tanskalla on mahdollisuus varmistaa sarjapaikka torstaina pelattavassa toisessa osaottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle