Tampereen keskusareena etenee − Ilves ja Tappara solmineet sopimukset muutosta

LIIGA / Uutinen
Säilyykö kontakti faneihin myös uudella monitoimiareenalla?
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Tampereen Ilves muuttaa Hakametsästä Tampereen keskustan uuteen monitoimiareenaan syksyksi 2021. Ilveksen jääkiekkojoukkueen taustayhtiö Ilves-Hockey Oy allekirjoitti sopimuksen uudelle areenalle siirtymisestä.

Vuosi 2021 tulee olemaan Tamperelaisille mielenkiintoista aikaa. Tuolloin kaupungissa pitäisi aikataulujen mukaan valmistua sekä raitiotien että Kansi ja Areena −hankkeen ensimmäiset vaiheet. Kansi ja Areena −hankkeen rakennusprojektiin kuuluu noin 13 000 henkeä vetävä monitoimihalli, joka tultaisiin rakentamaan junaradan päälle Tampereen rautatieaseman eteläpuolelle.

Ilves-Hockey Oy allekirjoitti sopimuksen kotiotteluidensa siirtämisestä uuteen areenaan sen toteutuessa liigakaudesta 2021−2022 alkaen. Tapparan taustayhtiö Tamhockey Oy on jo allekirjoittanut vastaavan sopimuksen.

− Areena muuttaa koko liiketoimintaympäristömme. Se mahdollistaa kasvun, jota eurooppalaisella huipputasolla pelaaminen edellyttää. Katsojakapasiteetti ja uusi tekniikka mullistavat mahdollisuudet niin mainosmyynnissä kuin ottelutapahtuman järjestämisessäkin, kommentoi Risto Jalo, Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtaja.

Areenan rakentaminen ei ole vielä alkanut, eikä hankkeen toteutumisesta ole vieläkään aivan täyttä varmuutta. Päätökset Kansi ja Areena −hankkeen rakentamisesta pyritään saamaan vuoden loppuun mennessä, hankkeen rahoitukseen liittyvän valtiontuen ja ennakkoehtojen täytyttyä. Valmistelevat rakennustyöt ovat jo käynnissä ja varsinainen rakentaminen on tarkoitus aloittaa heti investointipäätöksen varmistuttua.

Areenalla olisi tarkoitus pelata myös jääkiekon maailmanmestaruudesta keväällä 2022.

» Lähetä palautetta toimitukselle