Ilves ei pystynyt haastamaan nimivahvaa Tapparaa Tampere Cupissa.

Jarno Hietanen

Tampere Cup perjantaina: HIFK kellisti Pelicansin, Tappara kaatoi Ilveksen

Perinteinen Tampere Cup saatiin vauhtiin kahdella ottelulla. Etukäteen suurin mielenkiinto kohdistui illan myöhäisempään, Tapparan ja Ilveksen väliseen otteluun.

Tampere Cupin päiväottelussa kohtasivat Helsingin IFK ja Lahden Pelicans. Vaiheikkaassa ottelussa vihellettiin peräti 12 kaksiminuuttista ja yksi kymmenminuuttinen rangaistus.

HIFK hallitsi ottelua ensimmäiset puolitoista erää ja johti parhaimmillaan jo 1-3 ja 2-4, mutta Pelicans ei luovuttanut. Lahtelaisjoukkue esitti vahvan kirin ja pakotti HIFK:n jatkoajalle ylivoimaosumiensa turvin.

Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi lopulta helsinkiläisjoukkueen Juha Jääskä, joka viimeisteli ottelun voittomaalin läpiajosta.

Tappara tylsytti Ilveksen

Viime kevään pudotuspeleissä Ilves ja Tappara tarjosivat hekumallisen puolivälieräsarjan, jota muistellaan Tampereella vielä pitkään.

Sen sijaan kauden 2017-18 ensimmäisestä paikallisottelusta ei voi sanoa samaa. Pelillinen anti jäi laihaksi ja ottelusta muodostui lopulta hallitsevan mestarijoukkueen Tapparan varsin yksipuolinen näytös.

− Tappara oli paljon vahvempi. Oltiin perässä ihan koko ajan, ei ollut voimaa haastaa Tapparaa tänään, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi totesi ottelun jälkeen.

Tapparasta maalinteossa kunnostautuivat Kristian Kuusela, Teemu Nurmi ja hyvällä liikkeellä säväyttänyt Otto Rauhala sekä uudet hankinnat Mikko Lehtonen ja Jarno Kärki. Ilveksen ainokaisen iski Julius Valtonen.

Näin ollen turnauksen voitosta mittelevät huomenna Tappara ja HIFK, kun taas himmeämpien sijojen kohtalo ratkeaa Ilveksen ja Pelicansin välisessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Joukkueet Tampere Cupiin lähes parhailla kokoonpanoilla − Sandell ei pelikunnossa

LIIGA | 11.8.2017 13:45
Perjantaina ja lauantaina miteltävä tuo Hakametsään paitsi tamperelaisjoukkueet, myös HIFK:n ja Pelicansin. Joukkueet eivät lähde säästelemään, vaan marssittavat jäälle ykkösmiehistöjään. lue lisää

Liigan pudotuspelisivusto 2017

LIIGA | 18.4.2017 13:15
Liigan pudotuspelit alkavat 1. kierroksen otteluilla. Jatkoaika seuraa kevään huipennusta aina huhtikuun lopun finaaleihin asti. lue lisää

Konkursseja ja jämäkkää johtamista − “Urheiluseurojen sisäpiirissä” nostaa seurajohtajat valokeilaan

LIIGA | KHL | Muut Sarjat | 14.4.2017 14:00
Tero Auvisen ja Arto Kuuluvaisen kirja “Urheiluseurojen sisäpiirissä - tarinat tunteen takana” valottaa kattavasti suomalaista urheilujohtamista. Mukana on tarinoita yhteensä 12 suomalaisesta jääkiekkoseurasta ja monen muunkin lajin parista. lue lisää

Tampereella nähtiin huikeaa urheiluhenkeä - voittajat keräsivät rantapallot pois kentältä

LIIGA | 1.4.2017 20:20
Tapparan pelaajat siivosivat ottelun jälkeen heitetyt rantalelut pois kentältä. lue lisää

Kommentit

Ville Meskanen

Ilves #18 R h
s. 1995 Tampere
181CM / 78KG
SOPIMUS: 2017