Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Ilves ei pystynyt haastamaan nimivahvaa Tapparaa Tampere Cupissa.

Jarno Hietanen

Tampere Cup perjantaina: HIFK kellisti Pelicansin, Tappara kaatoi Ilveksen

Perinteinen Tampere Cup saatiin vauhtiin kahdella ottelulla. Etukäteen suurin mielenkiinto kohdistui illan myöhäisempään, Tapparan ja Ilveksen väliseen otteluun.

Tampere Cupin päiväottelussa kohtasivat Helsingin IFK ja Lahden Pelicans. Vaiheikkaassa ottelussa vihellettiin peräti 12 kaksiminuuttista ja yksi kymmenminuuttinen rangaistus.

HIFK hallitsi ottelua ensimmäiset puolitoista erää ja johti parhaimmillaan jo 1-3 ja 2-4, mutta Pelicans ei luovuttanut. Lahtelaisjoukkue esitti vahvan kirin ja pakotti HIFK:n jatkoajalle ylivoimaosumiensa turvin.

Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi lopulta helsinkiläisjoukkueen Juha Jääskä, joka viimeisteli ottelun voittomaalin läpiajosta.

Tappara tylsytti Ilveksen

Viime kevään pudotuspeleissä Ilves ja Tappara tarjosivat hekumallisen puolivälieräsarjan, jota muistellaan Tampereella vielä pitkään.

Sen sijaan kauden 2017-18 ensimmäisestä paikallisottelusta ei voi sanoa samaa. Pelillinen anti jäi laihaksi ja ottelusta muodostui lopulta hallitsevan mestarijoukkueen Tapparan varsin yksipuolinen näytös.

− Tappara oli paljon vahvempi. Oltiin perässä ihan koko ajan, ei ollut voimaa haastaa Tapparaa tänään, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi totesi ottelun jälkeen.

Tapparasta maalinteossa kunnostautuivat Kristian Kuusela, Teemu Nurmi ja hyvällä liikkeellä säväyttänyt Otto Rauhala sekä uudet hankinnat Mikko Lehtonen ja Jarno Kärki. Ilveksen ainokaisen iski Julius Valtonen.

Näin ollen turnauksen voitosta mittelevät huomenna Tappara ja HIFK, kun taas himmeämpien sijojen kohtalo ratkeaa Ilveksen ja Pelicansin välisessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Analyysi: Hakametsän keskialueen palapeli jäi selvittämättä − erikoistilanteet kuin yö ja päivä

LIIGA | 2.3.2018 21:53
Tappara ja Ilves kohtasivat runkosarjan viimeisessä paikalliskamppailussa Hakametsässä. Peli oli pitkälti keskialueen taistelua, eikä kumpikaan joukkue maalipaikoilla mässäillyt. Hiljalleen osumia alkoi kuitenkin ropista. Kamppailu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa Tapparan hyväksi. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

KalPan vire ei laannu, Ilvekseltä ja Lukolta odotetaan osumia

LIIGA | 5.12.2017 10:00
Itsenäisyyspäivän aaton Liiga-kierrokselta odotetaan KalPan ja Tapparan täysiä pistepotteja. Ilvekseltä ja Lukolta puolestaan kaivataan reilusti täysosumia. lue lisää

Tapparan tehottomuus jatkuu, Turussa taotaan täysosumia

LIIGA | 17.10.2017 9:00
Tiistain Liiga-kierroksella maistuvia kertoimia tarjotaan muun muassa Tapparan nihkeän maalitehtailun jatkumiselle. Turussa puolestaan TPS:n ja Ässien odotetaan takovan osumia enemmänkin. lue lisää

Peruspuolustajan oppi jälkipolville

LIIGA | 9.9.2017 10:32
Porin Ässät juhlistaa lauantain Ilves-ottelussa Tapio Sammalkankaan pitkää peliuraa. Ilveksen kasvatti näki lähes kaiken mahdollisen porilaisessa jääkiekossa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Arttu Ruotsalainen

Ilves #22 L h
s. 1997 Oulu, FIN
173CM / 77KG
SOPIMUS: 2020