Talaja pelasi Jokereissa puolitoista kautta.

Pekka Rautiainen / Jokerit

Talajan uusi seura löytyi Allsvenskanista

Alkukauden pelaamatta ollut Roope Talaja siirtyy Allsvenskanissa pelaavan IF Björklövenin riveihin.

29-vuotias Roope Talaja pelasi viime kaudella Jokereissa KHL:ää. Pelejä kertyi 49 ja pisteitä kymmenen. Liigassa Talaja on edustanut HIFK:ta ja Bluesia. Voimahyökkääjänä tunnettu Talaja on tehnyt nyt Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan IF Björklövenin kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen.

− Talaja edustaa sellaista pelaajatyyppiä, jota olemme hakeneet. Fanit tulevat varmasti rakastamaan pelaajaa, joka tarjoaa energistä peliä, taklauksia ja vahvaa joukkuepeliä ja myös tarkkoja laukauksia, valmentaja Joakim Fagervall kuvailee hankintaa.

Uumajaa kotipaikkanaan pitävä IF Björklöven on pelannut suurimman osan seurahistoriastaan Ruotsin toisella sarjatasolla. Parhaat vuodet osuivat 1980-luvulle ja huipentuivat Ruotsin mestaruuteen 1987. Viimeksi Björklöven nähtiin pääsarjatasolla kaudella 2000-01.

Lue myös

SHL:n visio on olla maailman kahden parhaan liigan joukossa - Allsvenskan-seurat turhautuneina

Muut Sarjat | SHL | 22.11.2017 19:17
SHL julkaisi tiistaina vision, miten sarjaa kehitetään tulevaisuudessa. SHL:n tavoite on olla maailman kahden parhaan liigan joukossa, mutta samalla Allsvenskanin seurat valittavat siitä, että SHL:n ja Allsvenskanin taloudellinen ero on liian suuri. lue lisää

Allsvenskanissa pelaa tälläkin kaudella useampi suomalainen

Muut Sarjat | 19.9.2017 17:21
Allsvenskanin kausi lähtee käyntiin tiistaina 19.9. Tälläkin kaudella sarjassa pelaa useampi suomalainen, muun muassa Liigasta tutut Mikko Pukka ja Simon Backman. lue lisää

Simon Backman vahvistamaan Björklövenin puolustusta

Muut Sarjat | 3.8.2017 20:39
Puolustaja Simon Backman on tehnyt yhden vuoden sopimuksen Uumajan Björklövenin kanssa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Roope Talaja

Björklöven #19 L lh
s. 1988 Kuopio
182CM / 88KG
SOPIMUS: 2018