Tšekkilegenda Jagr palaamassa kasvattajaseuraansa

Muut Sarjat / Uutinen
Jagr kiekkoili viime vuodet Florida Panthersissa.
Kuva © Getty Images
Tšekkiläinen verkkosivusto hokej.cz kertoo, että kokenut tšekkihyökkääjä Jaromir Jagr on tekemässä paluun kotimaansa jääkiekkokaukaloihin.

Jaromir Jagr on tšekkijulkaisu hokej.cz mukaan harjoitellut Tšekin kakkostasolla pelaavan kasvattajaseuransa Kladnon mukana. 45-vuotias hyökkääjälegenda on tekemässä myös paluuta kaukaloon tulevana lauantaina, kun joukkue kohtaa HC Prerovin.

Viimeksi Jagr kantoi kasvattajaseuransa paitaa työsulkukaudella 2012-13. Tuolloin hän tehtaili Tšekin pääsarjassa 34 ottelussa 57 tehopistettä. Hyökkääjä on myös kladnolaisseuran pääomistaja.

Urallaan kaikkiaan 1919 NHL:n runkosarja ja- pudotuspeliottelua pelannut Jagr kuuluu maansa suurimpiin kiekkonimiin. Pohjois-Amerikassa hän voitti Stanley Cupin kahdesti Pittsburgh Penguinsissa vuosina 1991 ja 1992. Jagr voitti myös NHL:n pistepörssin kaikkiaan viidesti. Yhteensä hän tehtaili NHL-urallaan 2115 tehopistettä.

Maajoukkuepaidassa Jagr voitti kahden MM-kullan lisäksi olympiakultaa vuonna 1998. Hän kuuluu myös tällä hetkellä 27 pelaajan muodostamaan kolmen kullan klubiin, jonka jäsenet ovat voittaneet MM-kultaa, olympiakultaa sekä Stanley Cupin.

Ensimmäisenä Jagrin paluusta kotimaansa kentille Suomessa uutisoi Ilta-Sanomat.

» Lähetä palautetta toimitukselle