Tšekkiläinen linjatuomari debytoi NHL:ssä ensi yönä

NHL / Uutinen
Ensi yönä NHL:ssä nähdään tšekkituomari.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
NHL:n tuomaristo saa lisää eurooppalaisväriä, kun tšekkiläinen linjatuomari Libor Suchanek nähdään ensimmäistä kertaa NHL-ottelussa.

Libor Suchanek on nähty aiemmin usemmissa kansainvälisissä tehtävissä, muun muassa viime kaudella sekä miesten että nuorten MM-turnauksessa. 28-vuotias Suchanek kävi jo viime kaudella viheltämässä muutaman AHL-ottelun ja on tästä kaudesta alkaen tuominnut vakituisesti Pohjois-Amerikassa.

Ennen alkukautta AHL:ssä hän oli tuomitsemassa yhtä harjoitusottelua. Ensi yönä hänet nähdään linjatuomarina New York Islandersin ja Carolina Hurricanesin ottelussa lähemmäs 1400 NHL-ottelua viheltäneen Brad Kovachikin kanssa.

Eurooppalaisista tuomareista NHL-jäillä on aiemmin nähty ruotsalainen Marcus Vinnerborg, joka vihelsi 40 ottelua kausina 2010-12. Venäläinen Jevgeni Romasko tuomitsi ensimmäisen NHL-ottelunsa maaliskuussa 2015 ja on sen jälkeen kuulunut vakituisesti NHL:n tuomariryhmään.

− En koskaan unelmoinut NHL:stä, koska en ajatellut sen olevan mahdollista. Sanoisin, että tämä on jopa ihme tšekkiläiselle tuomarille, Suchanek kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle