Tähtiloistoa Nuorten SM-liigan pudotuspeleissä - Juuse Saros HPK:n mukaan

Muut Sarjat / Uutinen
Juuse Saros pelasi edellisen kerran Nuorten SM-liigassa 2013 kultajuhliin päättyneissä finaaleissa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Nuorten SM-liigan pudotuspelit ovat käynnissä. Kokoonpanoissa on useita jopa miesten Liigan tasolla tähtistatuksen pelaajia.

Nuorten SM-liigan puolivälieriä pelataan sunnuntaina ympäri maata. Liigajoukkueet ovat lainanneet ikänsä puolesta sarjaan kelpaavia pelaajiaan juniorijoukkueidensa mukaan.

Suurin yllätys nähdään HPK:n maalilla, jossa aloittaa Ässiä vastaan sekä nuorten että aikuisten MM-mitalisti Juuse Saros. Saros ei ole pelannut Nuorten SM-liigassa sitten kevään 2013 finaalien, jotka päättyivät HPK:n kultajuhliin. Vastustaja Ässien kokoonpanossakin nähdään liigakokemusta, kun hyökkääjät Mikael Saha ja Joonas Huovinen ovat patapaitojen mukana. Ottelusarja on katkolla HPK:lle.

Kärpät ja TPS iskevät toisiaan vastaan Raksilassa kovin panoksin, kun vuorossa on ottelusarjan ratkaiseva viides kohtaaminen. Kotijoukkueen ykkösketju muodostuu nuorten MM-kisoissakin esiintyneistä Jesse PuljujärvestäAntti Kalaputaasta ja Sebastian Ahosta. Lisäksi ykköspakkiparissa luutii yli puolet runkosarjasta Kärppien edustusjoukkueen mukana kiekkoillut Markus Nutivaara.

Vierasjoukkue TPS:kään ei ole pihtaillut nuorten liigapelaajiensa kanssa. Ykköstähtenä häärii tulevan kesän kärkivarauksien joukkoon NHL:ssä povattu Mikko Rantanen. Lisäksi turkulaisten maalia vartioi Liigassakin hyvin esiintynyt venäläisvahti Aleksandar Georgijev.

Lappeenrannassa ottavat yhteen SaiPa ja Ilves. Vierasjoukkue on saanut edustusjoukkueesta mukaansa syksyn komeetan ja Rantasen tapaan ensi kesän NHL-varaustilaisuuden kuumiin suomalaisnimiin kuuluvan Roope Hintzin. Ilves johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1, ja on siis yhden voiton päässä välieräpaikasta.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle