Sveitsiltä hurja kiri ohi Tanskan − Suomi karsimaan sarjapaikasta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sveitsin voitto oli Nuorten Leijonien kannalta karmaiseva.

Sveitsi ja Tanska tarjosivat todellisen kiekkotrillerin alle 20-vuotiaiden MM-kisojen lohkovaiheessa. Suomelle ottelu oli sikäli merkityksellinen, että Tanskan piti voittaa, jotta Nuoret Leijonat säilyttäisi pudotuspelimahdollisuutensa.

Toisin kuitenkin kävi, sillä voittolaukauskilpailuun venynyt ottelu päättyi Sveitsille maalein 5−4. Marco Miranda teki ratkaisevan osuman.

− Teimme tänään parhaamme. Sellaista joukkuetta vastaan on hankala pelata, joka jahtaa sinua ja taistelee elämästään, viittasi Tanskan päävalmentaja Olaf Eller Sveitsiin ja tanskalaisten menettämäänsä kolmen maalin johtoasemaan.  

Tanskan pääkäskijä nosti esiin myös erään mielenkiintoisen seikan. 

− Minun täytyy sanoa, että en ole tyytyväinen otteluohjelmaan. Meillä on sama ohjelma kuin Latvialla, joka on yhdeksäntenä maailmanrankingissa. Me olemme kahdeksas ja Slovakia seitsemäs. Latvialle tuli peräkkäisinä päivinä pelit, kun esimerkiksi slovakit saivat välipäivän, ihmetteli Eller pelien aikataulutusta.

Alexander True ja Joachim Blichfeld onnistuivat Tanskalta maalinteossa heti ensimmäisten minuuttien aikana. Maaliensa jälkeen Tanska otti kaksi jäähyä, mutta ne eivät kostautuneet. Sveitsin Loic In Albonin otettua kiinnipitämisjäähy iski Tanska kolmannen maalin. Niklas Andersen venytti maaliverkkoja Joren van Pottelberghen selän takana.

Tanska jatkoi jäähyilyään, jolloin Sveitsi hyödynsi mahdollisuutensa. Nico Hischier täräytti lukemat 1−3:een.

Sveitsin kiri alkoi 

Tanska meni jo 4−1-johtoon Mathias Fromin maalilla, mutta sitten alkoi sveitsiläisten ryminä kohti Kasper Krogin vartioimaa maalia. 

Yannick Zehnder ja Nando Eggenberger toivat alppimaan maalin päähän toisen erän aikana.

− Kerroin pelaajille, että jos vain jatkamme samalla tavalla, lauomme ja menemme reboundeihin, olisi vain ajan kysymys koska teemme maaleja, kertaili Sveitsin päävalmentaja Christian Wohlwend.

Päätöserään lähdettiin Tanskan 4−3-johtonumeroista. Zehnder toi illan toisella maalillaan Sveitsin tasoihin heti erän alkumetreillä. 

Hieman ennen kolmannen erän puoliväliä nähtiin tapahtuma, joka suomalaissilmin katsottuna oli tuskallista katseltavaa. Sveitsin pelaajat runnoivat kiekkoa maalin edessä tanskalaisrysään. Tilannetta tarkasteltiin videolta todella pitkään. Lopulta tuomariston viesti oli − "ei maalia". 

− Maalaisjärki sanoi, että kiekko oli maalissa. Mutta sääntö on, että jos kiekkoa ei näy, sitä ei lasketa [maaliksi]. Maalivahti oli kokonaan maalissa ja kiekko aivan hänen edessään. Tämä oli epäoikeudenmukaisuutta, puhisi Wohlwend hylättyä osumaa.

Ottelu venyi tasatilanteessa aina jatkoajalle asti, jossa Krog piti tanskalaiset pelissä mukana hienoilla torjunnoillaan. Jatkoajan oltua maaliton, haettiin ratkaisu voittolaukauskisasta.

Miranda onnistui ainoana laukojana, joten voitto meni Sveitsille. Tulos tietää sitä, että Suomi karsii sarjapaikastaan. Todennäköisin vastustaja on joko Latvia tai Slovakia.

− Suomi joutui karsintasarjaan monen syyn takia. Yksi syy oli, että he hävisivät meille, naurahti Eller lopuksi.

EDIT: 31.12.2016 klo 3.42: Ellerin kommentit ja väliotsikko lisätty.
EDIT: 31.12.2016 klo 3.46: Wohlwendin kommentit lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle