Susanna Tapani osui kahdesti Sveitsiä vastaan.

Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com

Sveitsi piinasi Suomea - Susanna Tapani ratkaisi jatkoajalla

Nations Cupissa pelattiin viimeiset ottelut, kun Naisleijonat kohtasi Sveitsin. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle asti, jossa Susanna Tapani ratkaisi ottelun Suomen hyväksi.

Saksassa pelattavassa Nations Cupissa pelattiin lauantaina viimeiset mittelöt, kun Suomi kohtasi Sveitsin ottelussa turnauksen kolmannesta sijasta. 

Ottelu oli edellisen tapaan hyvinkin haastava Naisleijonille, eivätkä sveitsiläiset päästäneet helpolla. Ottelu eteni pitkään tasaisissa merkeissä, kunnes Sveitsin onnistui karata 3−2-johtoon, kun ottelua oli pelaamatta enää viitisen minuuttia. 

Sisukas Suomi nousi kuitenkin tasoihin ilman maalivahtia, kun Susanna Tapani onnistui ohittamaan Florence Schellingin ajassa 58.34. Sama peluri nousi myös Suomen sankariksi iskemällä jatkoajalla ottelun toisen maalinsa.

Syöttäjinä molemmissa Tapanin maaleissa toimivat Riikka Välilä ja Jenni Hiirikoski. Suomen 1−0- ja 2−1-maaleista vastasivat Emma Nuutinen sekä Ronja Savolainen.

Nations Cup oli viimeinen mahdollinen turnaus, jossa naisten maajoukkuepelaajat pystyivät vielä olympianäyttöjä antamaan. Naisten ja miesten jääkiekon olympiajoukkueet julkaistaan 22. tammikuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Susanna Tapani: "Pystymme omalla pelillämme voittamaan kenet tahansa"

MAAJOUKKUE | 4.4.2017 16:16
Naisleijonat on esiintynyt MM-kisoissa toistaiseksi vahvasti alun Venäjä-tappiosta huolimatta. Turnauksen pistepörssissä neljäntenä majaileva hyökkääjä Susanna Tapani kävi läpi joukkueen otteluita ja olosuhteita. lue lisää

Naisleijonien kapteeni Hiirikoski: "Joukkue odottaa jo innolla avausottelua"

MAAJOUKKUE | 31.3.2017 15:54
Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski oli levollisin mielin ennen perjantaina Yhdysvalloissa Plymouthissa alkavaa MM-turnausta. Kokenut puolustaja tietää, että joukkue on valmiina, kun kiekko tippuu jäähän. lue lisää

Pasi Mustonen jatkaa Naisleijonien päävalmentajana vuoden 2019 kotikisoihin asti

MAAJOUKKUE | 20.12.2017 15:06
Pasi Mustonen jatkaa naisten maajoukkueen päävalmentajana vuonna 2019 Suomessa pelattaviin MM-kisoihin asti. lue lisää

Pärnänen: Naiset ovat urheilussa miehiä huonompia, mutta edetäänpä nyt tasa-arvokeskustelussa uudelle tasolle

MAAJOUKKUE | 18.12.2017 12:21
Kuinka paljon positiivista huomiota vaikkapa Neste tai Kotipizza saisivatkaan, jos lähtisivät tukemaan naisten jääkiekkoa, kirjoittaa Jatkoajan päätoimittaja Antti Pärnänen. lue lisää

Naisleijonat terävöityi Venäjää vastaan

Muut Sarjat | 16.12.2017 17:54
Pre Olympic Cupin päätöspäivän ottelussa Suomi kohtasi kaikki aiemmat ottelunsa voittaneen Venäjän. Suomen terävämmästä peli-ilmeestä huolimatta maalit olivat edelleen tiukassa, kunnes peli alkoi vapautua loppua kohti. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat