Suomi tykitti rökälevoiton Slovakiasta − Vesalaiselle kypärätemppu

MAAJOUKKUE / Uutinen
Rautakorven joukkue heräsi eloon.
Suomi kirkasti harjoitusotteluidensa ilmeen voittamalla Slovakian tylysti 8-1. Suomi oli ottelun hallitseva osapuoli alusta saakka. Kristian Vesalainen paukutti ottelussa hattutempun.

Avausottelunsa harjoituspelien osalta Kanadalle tylysti 5-0 hävinnyt Suomi murjoi Slovakian jäänrakoon numeroin 8-1, toisessa valmistavassa ottelussaan ennen tapaninpäivänä alkavia MM-kisoja. Slovakia sinnitteli ottelussa tuloksellisesti toiseen erään asti, mutta Joona Luodon maaleilla Nuoret Leijonat karkasi tavoittamattomiin.

Avauserän jälkeen Suomi johti 2-0 Vili Saarijärven ja Kristian Vesalaisen maaleilla. Luodon kahden osuman lisäksi keskimmäisessä erässä osui myös Vesalainen toistamiseen. Hän viimeisteli kypärätemppuun oikeuttaneen kolmannen osuman päätöserässä ylivoimalla, jolloin numeroiksi kirjattiin jo 7-1.

Myös Arttu Ruotsalainen viimeisteli kaksi osumaa Slovakian verkkoon. Janne Kuokkanen saalisti kolme syöttöpistettä. Suomen maalilla avausottelun tavoin torjuneen Veini Vehviläisen nollapeli jäi harmittavan lähelle, kun Adam Ruzicka onnistui yllättämään jyväskyläläismaalivahdin kolmannessa erässä.

Suomen osalta MM-turnaus alkaa maanantain ja tiistain välisenä yönä Tšekki-ottelulla.