Alexander Nylanderin MM-kisat menivät viime vuonna nappiin.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Suomi sai Kuokkasen MM-kisoihin, Ruotsissa odotetaan vielä Nylanderin tilanteen selviämistä

AHL:ssä Rochester Americansissa kautensa aloittaneen Alexander Nylanderin kohtalo nuorten MM-kisojen suhteen ei ole vielä varmistunut.

Ruotsin tähtihyökkääjä Alexander Nylander, 19, oli viime vuonna nuorten MM-kisojen pistepörssin toinen. Seitsemässä ottelussa syntyi tehot 5+7.

Ruotsin Hockey News kertoi maanantaina, että Nylanderin tilanne tämän vuoden MM-kisojen osalta on vielä auki. Hyökkääjä saattaa päästä MM-kisoihin, mikäli hän ei murtaudu NHL:ään ennen turnausta.

− Tietysti haluaisin hänet joukkueeseen, jos hän on saatavilla. Pidämme hänelle oven avoinna, kommentoi Ruotsin päävalmentaja Tomas Montén Hockey Newsille.

Nylander olisi suuri tähti Ruotsin joukkueeseen ja joukkueen kokeneimpia pelaajia. Montén kertoo Hockey Newsille, ettei ole viime aikoina ollut yhteydessä Nylanderiin, eikä joukkue ole laskenut tähtihyökkääjän varaan. Nylander oli loukkaantumisen takia sivussa yli kaksi kuukautta, joten Montén on antanut hänen kuntoutua rauhassa.

Viimeinen sana asiassa on Nylanderin varanneella Buffalo Sabresilla.

− En ole ajatellut nuorten MM-kisoja. Pääasia on ollut se, että olen päässyt takaisin pelikuntoon. Nyt tähtään NHL:ään. Mutta jos tulee mahdollisuus MM-kisoille, olisi todella hienoa pelata Ruotsin maajoukkueessa, Nylander sanoi Hockey Newsille.

Nylander on tehnyt kuluvalla kaudella AHL:ssä kahdeksassa ottelussa tehot 1+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Montrealin alkulohkoon tähdistökentällinen: Ruotsalaisjuhlaa ja tanskalaissympatiaa

MAAJOUKKUE | 2.1.2017 11:30
Alkulohko on takana, joten voidaan valita neljän ottelun jälkeen parhaat suorittajat. Suomalaisten heikko menestys johti siihen, että meikäläisiä ei tällä kertaa mukana ole. lue lisää

Nylander tyytyväinen Ruotsin alkuun: "Haluamme viedä kultamitalit kotiin"

MAAJOUKKUE | 26.12.2016 23:28
Turnauksen ensimmäisen maalin tehnyt Alexander Nylander uskoo, että Ruotsilla on varaa parantaa vielä 6–1-voiton jälkeenkin. Ensimmäisessä voitossa oli silti paljon hyvääkin. lue lisää

Ruotsi päihitti Tanskan kisa-avauksessa − Dahlin harvinaiseen joukkoon

MAAJOUKKUE | 26.12.2016 22:39
Ruotsi voitti Tanskan nuorten MM-kisojen avausottelussa maalein 6-1. Ruotsin 16-vuotias puolustaja Rasmus Dahlin liittyi harvalukuiseen joukkoon. Supertähti Alexander Nylander iski kaksi osumaa. lue lisää

Nuorten MM-kisojen ensimmäinen maali Nylanderin käsialaa

MAAJOUKKUE | 26.12.2016 20:35
Vuoden 2017 nuorten MM-kisojen ensimmäinen maali syntyi Ruotsi-Tanska-ottelun ensimmäisessä erässä. Maalin iski Ruotsin supertähti Alexander Nylander. lue lisää

Alexander Nylander liittyy Ruotsin vahvuuteen

MAAJOUKKUE | 21.12.2016 0:06
Viime nuorten kisoissa esiintynyt Alexander Nylander liittyy Ruotsin joukkueeseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Alexander Nylander

AHL #70 R lh
s. 1998 Calgary, AB, CAN
184CM / 81KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2016 Buffalo Sabres 1. kierros #8