Suomi nousi kolmen maalin takaa voittoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen nuorten maajoukkue osoitti loistavaa taistelutahtoa ottelussa Ruotsia vastaan tekemällä päinvastoin, mitä aikuisille on usein käynyt. Loistavan kolmannen erän ansiosta Suomi voitti 5-4. Päivän yllätyksestä vastasi kuitenkin Valko-Venäjä.

Isäntämaa USA joutui Valko-Venäjän nöyryyttämäksi. Ensimmäisessä erässä Alexei Efyamenka osui alivoimalla ja Vadzim Karaha tasakentällisin. USA onnistui kaventamaan erän lopulla Phil Kesselin toimesta.

Toisessa erässä Valko-Venäjä jatkoi hyvää peliä ja teki kolme maalia. USA:aa ei auttanut edes se, että Al Montoya tuli Cory Schneiderin tilalle maaliin 3-1-tilanteessa. Siarhei Kukushin teki maalin alle minuutti myöhemmin, ja Andrei Kastitsyn, joka keräsi myös kaksi syöttöpistettä, lisäsi johdon jo lukemiin 5-1. Drew Stafford kavensi vielä ennen erän loppua.

Yleisö ei saanut juhlan aihetta kolmannessakaan erässä, sillä USA onnistui vain kerran maalinteossa. Näin kaksi pistettä Valko-Venäjälle maalein 5-2. Voitto ei kaikesta huolimatta auta Valko-Venäjää, sillä USA ei voi joutua putoamissarjaan, ja näin Valko-Venäjä aloittaa sen nollilta.

Sveitsi pysyi mukana puolet ottelusta

Ottelu alkoi sveitsiläisten kannalta huonosti, sillä Milan Hluchy vei tsekit johtoon jo reilun viiden minuutin jälkeen. Sen jälkeen lukemat säilyivätkin samoina yli puolen välin, ennen kuin Stefan Hürlimann tasoitti pelin. Tsekki vastasi kuitenkin kahdella nopealla osumalla ja toiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 3-1.

Marek Kvapilin ja Hürlimannin tehdessä maalit minuutin sisään maaliero pysyi samana lähes loppuun saakka. Rostislav Olesz onnistui kuitenkin viimeisellä minuutilla tekemään maalin, joten voitto Tsekille 5-2. Floridan ykkösvaraus Olesz keräsi myös kaksi syöttöpistettä.

Ottelun tuomarina toimi Jyri Rönn.

Suomen nuorilta upea nousu

Suomi sai ylivoiman vain 11 sekunnin jälkeen, mutta sitä joukkue ei onnistunut hyödyntämään. Ruotsi sen sijaan onnistui erän puolessavälissä, kun Daniel Ahsberg vei keltapaidat johtoon. Jatkoa seurasi pian, kun Robert Nilsson teki Ruotsin toisen maalin.

Toisessa erässä Johannes Salmonsson vei Ruotsin jo 3-0-johtoon. Jussi Makkonen kavensi ylivoimalla, mutta Carl Söderberg kuitttasi vielä ennen erän loppua. Toisella erätauolla Suomi vaihtoi maalivahtia, ja maalille siirtyi ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa Joonas Hallikainen.

Suomi sai suuren tilaisuuden kavennukseen, kun Nicklas Grossman sai 5+20 minuuttia korkeasta mailasta. Ylivoima toimi, ja Suomi teki pikatahtiin kaksi maalia. Ensin Lauri Korpikoski ja sitten joukkueen kuopus Jesse Joensuu.

Tämän jälkeen edettiin pitkään 3-4-lukemissa, mutta Suomi iski toisen kerran kaksi pikamaalia. Iivo Hokkanen tasoitti ottelun ajassa 54.10 ja 37 sekuntia myöhemmin Lauri Tukonen iski voittomaalin. Ruotsi hankaloitti tasoitusmahdollisuuksiaan ottamalla vielä yhden jäähyn väärästä vaihdosta. Suomi kesti johdossa loppuun asti, ja tilanne puolivälieräpaikan suhteen näyttää kohtuullisen hyvältä, mutta varma se ei ole vieläkään.

Ruzickalle puhdas kypärätemppu

Stefan Ruzicka osui jo avauserässä kolmasti, ja peli oli lähestulkoon sillä selvä. Slovakia ei onnistunut toisessa erässä, mutta kolmas erä aukaisi jälleen maalihanat, ja Andrei Meszaros osui kahdesti. Näin voitto Slovakialle 5-0.

Saksa hävisi kaikki neljä alkusarjaotteluaan ja teki niissä vain yhden maalin.