Tuokkola torjui viime kaudella JYPissä.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Suomenmestari Tuokkola KeuPan tolppien väliin - "Todellinen laatuvahti"

Mestiksen kärjessä majaileva KeuPa saa maalivahtiosastolleen kokeneen vahvistuksen, kun alkukauden Itävallassa torjunut Pekka Tuokkola siirtyy keuruulaisryhmään.

Pekka Tuokkolan sopimus KeuPan kanssa ulottuu ainakin joulutaukoon saakka. Keuruulaisryhmälle tuli tarve maalivahdille, sillä joukkueen mukana ollut Lukko-laina Sebastian Ylönen loukkaantui ja Lukko kutsui toisen lainavahtinsa, Lassi Lehtisen liigajoukkueen matkaan.

Tuokkola on torjunut alkukaudesta Itävallan pääsarjajoukkue Vienna Capitalsin maalilla. 34-vuotias vahti pelasi itävaltalaisryhmän maalilla kuusi sarjaottelua torjuntaprosentilla 90,6. Lisäksi hän esiintyi yhdessä CHL-ottelussa, jossa hänen torjuntaprosenttinsa oli 95,7.

− Lukon maalivahdeista Sebastian Ylönen loukkaantui maajoukkuetehtävissä ja Lassi Lehtinen kutsuttiin Raumalle. Tähän meidän oli pakko reagoida nopeasti. Lehtinen on myös vahva ehdokas Nuorten Leijonien MM-joukkueeseen, joten hän saattaa olla poissa kuvioista pitempäänkin, kertoi KeuPan pelaajakoordinaattori Taneli Maasalo.

− Tähän kohtaan tarvittiin kokemusta nuoruuden rinnalle. Pekka Tuokkola oli oiva valinta ja entuudestaan tuttu joukkueelle. "Peki" harjoitteli Keuruulla jo ennen Wienin komennustaan. Todellinen laatuvahti, äärettömän mukava persoona ja vielä pikkukaupungin Alavuden kasvattina ymmärtää varmasti toisen pikkukaupungin elämän menoa ja kiekkokulttuuria.

Viime kaudella JYPin maalia vartioinut Tuokkola on edustanut Liigassa urallaan myös KalPaa ja Tapparaa. JYPin paidassa hän saavutti Suomen mestaruuden keväällä 2009, jonka lisäksi hän on voittanut myös kaksi SM-pronssia. Hänellä on kokemusta myös KHL:stä sekä SHL:stä.

Lue myös

Joona Erving Jatkoajan valinta kuukauden Mestis-pelaajaksi: "Pelataan sille, kuka istuu vieressä"

MESTIS | 3.11.2017 15:23
Jatkoajan Mestis-toimitus valitsee tälläkin kaudella joka kuukausi kuukauden pelaajan. Lokakuussa valinta kohdistui KeuPan puolustajaan Joona Ervingiin. lue lisää

17-vuotias Anttoni Honka tekee Liiga-debyyttinsä JYP-paidassa − kaksi pelaajaa Mestikseen

LIIGA | 17.10.2017 12:44
JYPin nuori lupaus Anttoni Honka saa ensimmäisen näytönpaikkansa Liigassa, kun 17-vuotias luistelee joukkueen puolustuksessa SaiPa-ottelussa. lue lisää

JYP lainaa hyökkäysvoimaa KeuPasta

LIIGA | 16.10.2017 12:55
JYP lainaa KeuPa-hyökkääjä Markus Jokisen riveihinsä toistaiseksi. lue lisää

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Kommentit

Pekka Tuokkola

KeuPa HT #83 L mv
s. 1983 Alavus
185CM / 91KG
SOPIMUS: 16.12 saakka