Suomen jääkiekkohistoriallinen seura perustettu

MAAJOUKKUE / Uutinen
Seuran perustamiskokoukseen osallistuneita.
Kuva © Suomen jääkiekkohistoriallinen seura
Suomalaisen jääkiekkoilun historian turvaamiseksi on perustettu uusi etujärjestö. Toiminta käynnistyi missäpä muualla kuin suomalaisen jääkiekkoilun pioneerikaupungissa Tampereella.

Tampereen Vapriikissa tehtiin 5.12.2015 konkreettista historiaa jääkiekon puolesta. Hannu Kauhalan, Matti Hannulan ja Kimmo Leinosen aloitteesta paikalle kutsutut jääkiekon ystävät, tutkijat ja alan harrastajat päättivät kyseisellä päivämäärällä perustaa Suomen jääkiekkohistoriallisen seuran (SJHS). Seuran tehtäviksi määriteltiin laveasti "kerätä, tallentaa ja dokumentoida jääkiekkoiluun liittyvää materiaalia, harjoittaa julkaisu- ja tutkimustoimintaa sekä järjestää kokous-, esitelmä-, keskustelu- ja muita tilaisuuksia."

SJHS:n ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin pitkän linjan jääkiekkotoimittaja ja -kirjailija Hannu Kauhala. Kauhala työuransa aikana ollut tekemässä useita lajiin liittyviä teoksia sekä toiminut muun muassa Kiekkolehden päätoimittajana. Puheenjohtajan työtä tukee erialojen osaajista koottu hallitus, jossa on edustajia niin Suomen Urheilumuseosta, Suomen Jääkiekkomuseosta, yliopistomaailmasta kuin Liigasta. 

Suomen jääkiekkohistoriallisen seuran alkuvaiheiden tavoitteet ovat toiminnan organisointi ja käynnistäminen sekä jääkiekkohistoriasta kiinnostuneiden ihmisten yhdistäminen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle