Suomen 18-vuotiaat voittoisia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue jatkoi alkusarjan pelejään Venäjällä Jaroslavissa järjestettävissä MM-kisoissa. Päivän runsasmaalisessa ottelussa kaatui Valko-Venäjä lukemin 8-6.

Suomen nuoret onnistuivat kääntämään pelin itselleen kahdessa viimeisessä erässä. Ensimmäisen erän jälkeen Valko-Venäjä johti peliä jo 1-3, mutta joutui lopulta taipumaan. Jesse Saarinen ja Pasi Salonen tekivät kaksi maalia ja puolustaja Otto Honkaheimo keräsi kolme syöttöpistettä lopun maali-ilottelussa. Suomen maalilla Eero Kilpeläinen torjui 21 kertaa kun taas vastustajan Aliaksei Hrytsenka joutui venymään maalilla kiekon eteen peräti 51 kertaa.

Valko-Venäjän ykköspelaaja oli seuratasolla Moskovan ZSKA:ta edustava laituri Andrei Kostsitsyn tehoillaan 2+2. Kostsitsyn varataan mitä todennäköisemmin seuraavassa NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella.

Suomi pelasi lauantaina ensimmäisessä ottelussaan Ruotsia vastaan 3-3 -tasapelin. Viiden joukkueen lohkoista pääsee kummastakin kolme parasta jatkopeleihin. Suomi johtaa lohkoaan kun joukkueilla on takana kaksi peliä. Seuraavan kerran pikkuleijonat astuvat jäälle keskiviikkona jolloin vastassa on Slovakia.