Suomelle niukka voitto Tshekistä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Petri Kontiolan maali heti ensimmäisessä vaihdossa antoi odottaa paljon, mutta se jäikin Suomen ja Tshekin välisen Euro Hockey Tourin pronssiottelun avauspuolikkaan ainoaksi. Fredrik Norrena ja Marek Pinc pelasivat hyvin, ja molemmat joukkueet puolustivat tarkasti.

Suomi sai Euro Hockey Tourin pronssimittelön ensimmäiseen osaotteluun lentävän lähdön. Ville Peltonen peitti Rostislav Kleslan laukauksen omassa päässä, ja ryntäsi ylivoimahyökkäykseen Petri Kontiolan kanssa. Keskushyökkääjä sai ohjata Peltosen millintarkan syötön Marek Pincin taakse, kun ottelua oli pelattu vasta 22 sekuntia.

Jatkossa Pinc oli kuitenkin Suomelle ohittamaton muuri. Kun toisessa päässä Fredrik Norrena nollasi Tshekin, ottelun lopputulokseksi jäi 1-0. Kummankaan joukkueen valmentajaa tulos ei tyydyttänyt, vaikka molemmat näkivätkin oman joukkueensa pelissä myönteisiäkin piirteitä.

lisää!

Ollin oppivuosi
[lue lisää]



Vähän maaleja, paljon kuvia
[katso kuvat]

- Ansaitsimme varmasti paremman tuloksen kuin mitä saimme. Pelasimme hyvin ja loimme runsaasti tekopaikkoja, mutta viimeistely ontui, noitui Tshekin päävalmentaja Alois Hadamczik.

- Tämä oli hyvä testi molemmille joukkueille. Tempo oli korkea ja molemmat maalivahdit pelasivat loistavasti, Hadamczik summasi.

Samoilla laduilla hiihteli Suomi-luotsi Erkka Westerlund.

- Pelisuoritukseen olen tyytyväinen. Ei ole helppo paikka pelaajille, kun pitää samaan aikaan kilpailla kisapaikoista ja pyrkiä silti pelaamaan yhteen, Westerlund muistutti.

- Kokonaisuutena tämä oli parempi peli kuin perjantaina Latviaa vastaan, vaikka tulos 1-0 ei tietysti jääkiekko-ottelussa mairittele ketään.

Tasaisen tehotonta

Ottelun avauserä pelattiin Tshekin hienoisessa hallinnassa, mutta Suomi löi terävillä vastahyökkäyksillään vaarallisemmat tekopaikat. Toisessa erässä osat vaihtuivat.

- Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meiltä parempia, toisessa erässä avauspelimme oli välillä pitkiä jaksoja liian hidasta, Westerlund suomi.

Ottelussa nähtiin muutava mojova taklaus, mutta peli pysyi siistinä. Ruotsalaistuomari Marcus Vinneborg selvisikin illasta vähällä. Suomelle hän tuomitsi neljä kaksiminuuttista, Tshekille kuusi. Kummankin joukkueen pakkopelissä näkyi, ettei kuvioita ollut vielä ehditty hioa kuntoon.

Parhaan maalipaikan ylivoimalla rakensi Suomen ykkösviisikko, joka oli toisen erän lopussa erittäin lähellä lisätä kotijohdon kahteen maaliin. Sami Lepistö ja Ville Peltonen pelasivat nopeilla poikittaissyötöillä Kontiolalle avopaikan. Keskushyökkääjä huudatti kotiyleisöä, mutta turhaan, sillä lyöntilaukaus heilutti maaliverkkoa sen väärältä puolelta.

Päätöserässä Tshekki haki tosissaan tasoitusta, mutta Suomi puolusti tiiviisti, ja Fredrik Norrena hoiti loput. Lähimpänä maalintekoa oli Jan Marek, jonka lyöntilaukaus ottelun viimeisellä minuutilla oli viuhua Norrenan torjunnan kautta verkkoon. Suomen onneksi kiekko kuitenkin ohitti yläriman muutamalla sentillä.

Norrena antoi huippunäytöt

Suomen maalivahtitilanne näyttää viikkoa ennen MM-turnauksen alkua erinomaiselta. Fredrik Norrena pelasi loisto-ottelun, ja NHL-vahdeista Kari Lehtonen on vapautunut maajoukkueen käyttöön. Myös Niklas Bäckströmin Minnesota on lähellä putoamista, joten valmennusjohdolla riittää miettimistää.

- En tiedä onko Jari (Kurri) saanut Karia (Lehtonen) kiinni, mutta hän on mielenkiintoinen pelaaja maajoukkueen kannalta ilman muuta, Westerlund tunnusti. Norrenan suoritukseen päävalmentaja oli erittäin tyytyväinen.

- Norrena pelasi varmasti ja pystyi lisäksi avaamaan peliä hyvin, Westerlund kehui.

Maalivahtitilanne ei ole ainoa, joka voi vielä elää voimakkaasti ennen MM-kisojen alkua. NHL:n pudotuspeleistä saattaa vapautua maajoukkueen käyttöön vielä runsaasti kenttäpelaajiakin.

- Aiempina vuosina ensimmäinen kierros on päättynyt vasta kisojen aikana, mutta nyt näitäkin pelaajia voi tulla mukaan jo ennen turnausta. Se monimutkaistaa tilannetta jonkin verran, päävalmentaja pohti.

EHT:n pronssikamppailun toinen osaottelu pelataan lauantaina Prahassa. Westerlundin mukaan etukäteen on ajateltu, että Pohjois-Amerikasta joukkueeseen liittyneet pelaajat lepäisivät torstaina. Aikaeron rasittamia vahvistuksia halutaan säästellä seuraavan viikon koitoksiin.

- Meillä on erittäin tiukka ohjelma jo ennen turnausta. Pelaamme tiistaina Tampereella Kanadaa vastaan, ja kolmen päivän kuluttua siitä alkaa MM-turnaus, Westerlund muistutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle