Suhonen jatkaa IFK:ssa

LIIGA / Uutinen
Tammikuussa IFK:n valmennuksesta vastuun ottanut Alpo Suhonen jatkaa seuran peräsimessä vielä kaksi seuraavaakin kautta.

Jo heti tammikuussa alettiin puhua Suhosen mahdollisesta jatkamisesta ja nyt yksityiskohdat saatiin hiottua. "Olen tyytyväinen, että sopimus syntyi helposti. On hienoa valmentaa IFK:ta; seuran imagoon kuuluu, että kullasta pitää taistella joka vuosi. Siinä on haastetta", totesi tyytyväinen Suhonen. Suhonen kärsi viime keväänä sydänvaivoista, jotka ovat ilmeisesti nyt taaksejäänyttä elämää.

Alpo Suhonen ja Harri Rindell korvasivat tammikuussa Heikki Mälkiän, Timo Blomqvistin ja Jari Kaarelan IFK:n vaitoaitiossa. Siitä alkoi joukkueen huima kiri kohti play offs-paikkaa - tällä hetkellä HIFK majailee sijalla 10.

Suhonen on aiemmin valmentanut SM-Liigassa mm. HPK:ta, FPS:a ja Jokereita. Myös Suomen maajoukkue on ollut Alpon komennuksessa. Tämä Turussa teatterinjohtajanakin piipahtanut filosofi-valmentaja oli ensimmäinen eurooppalainen päävalmentaja NHL:ssä, kun hän luotsasi Chicago Blackhawksia kaudella 2000-2001. Lisäksi hän on toiminut apuvalmentajana Winnipeg Jetseissä ja Toronto Maple Leafseissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle