Starsin kiri jäi kesken − avausvoitto jäi Anaheimiin

Winnik ja kumppanit julivat avausvoittoa.

Anaheim Ducks aloitti pudotuspelikautensa huomattavasti Dallas Starsia vastaan kotikaukalossaan ja hallitsi joukkueiden avauskohtaamisen ensimmäistä erää. Kotiyleisö pääsi tuulettamaan ensimmäisen kerran omiensa maalia, kun Kyle Palmieri ohitti Kari Lehtosen nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Mainion esityön maaliin teki Nick Bonino. Erän puolivälin jälkeen Ducks-kapteeni Ryan Getzlaf lisäsi johtoa.

Matthieu Perreaultin ja Matt Beleskeyn maaleilla Ducks meni jo neljän maalin johtoon ennen Starsin heräämistä. Ottelun käännekohta nähtiin toisen erän loppupuolella, kun vierailijat pääsivät pelaamaan kahden miehen ylivoimalla Ducksin väärän vaihdon seurauksena. Stars käytti etsikkoaikansa hyväkseen ja Jamie Benn kavensi ylivoimalla tilanteeksi 4-1.

Starsin avausmaalista aikaa ehti kulua vain puolisentoista minuuttia, kun vierasjoukkue juhli uudelleen: Colton Sceviour vei joukkueensa erätauolle kahden maalin tappioasemassa.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun Tyler Seguin ohjasi Trevor Daleyn laukauksen maaliin. Tämän lähemmäksi Stars ei päässyt, vaan Ducks kuittasi sarjan avausvoiton.

Montreal Canadiens riisti kotiedun välittömästi Tampa Bay Lightningilta Dale Weisen jatkoaikaosumalla. Tilannetta edelsi Lightning-viisikon virhe, kun kolme joukkueen pelaajaa tavoitteli kiekkoa maalin takana. Lightningin ykkösmaalivahti Ben Bishop oli sivussa ottelusta, joten maalia vartioi Anders Lindbäck.

Pittsburgh Penguins nousi kotonaan Columbus Blue Jacketsia vastaan kahden maalin takaa toisessa erässä tasoihin ja kolmannessa erässä Brandon Sutterin maalilla voittoon. Jussi Jokinen avasi Penguinsin maalihanat Jevgeni Malkinin esityöstä. Myös Olli Määtälle merkittiin syöttöpiste Jokisen osumaan.

TAMPA BAY – MONTREAL 4-5 ja. (otteluvoitot 0-1)

PITTSBURGH – COLUMBUS 4-3 (otteluvoitot 1-0)

ANAHEIM – DALLAS 4-3 (otteluvoitot 1-0)