Bushopin ura Kingsissä jäi seitsemän ottelun mittaiseksi.

Getty Images

Stars hankki Bishopin − vaihdossa neljännen kierroksen varausvuoro

Ben Bishop siirtyy Dallas Starsiin. Vaihdossa amerikkalaistorjujan siirtorajalla hankkinut Los Angeles Kings saa Montreal Canadiensin neljännen kierroksen varausvuoron vuoden 2017 varaustilaisuuteen.

Vapaaksi agentiksi kesällä jäävä kokenut maalivahti Ben Bishop siirtyy Kaliforniasta Teksasiin Dallas Starsin riveihin. Bishop oli kolme vuotta Tampa Bay Lightningin ykkösmaalivahti, mutta siirtyi tämän kauden siirtorajalla Los Angeles Kingsiin.

Pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Kings sai Bishopista korvaukseksi Montreal Canadiensin neljännen kierroksen varausvuoron tulevan kesän varaustilaisuuteen.

Kommentti Juha Oinonen

Starsilta mielenkiintoinen siirto, kun joukkueella on jo ennestään riveissään kokenut suomalaiskaksikko Kari Lehtonen-Antti Niemi. Bishopilla on kolmikosta ainoana siirtämisen estävä pykälä sopimuksessaan, mikä tarkoittaa, että Bishop on suojattava laajennusvaraustilaisuudessa. 

Bishopin hankinnassa ei olisi mitään mieltä, ellei Stars yrittäisi solmia jatkosopimusta isokokoisen torjujan kanssa, joten maalivahtiosasto menee uusiksi, ja mahdollisesti molemmille suomalaisveskareille on tiedossa maisemanvaihto.

Kingsille jäi siirtorajan kaupasta käteen neljännen kierroksen varausvuoro, ja joukkue luopui hyvän kauden pelanneesta Peter Budaj'sta sekä 19-vuotiaasta toisella kierroksella varatusta slovakkipuolustajasta Erik Cernakista. Parempiakin kauppoja on NHL:ssä tehty.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Analyysi: Onko Ben Bishop avain menestykseen vai kallis painolasti?

NHL | 14.5.2017 10:00
Dallas Stars kärsi koko viime kauden maalivahtipelistä ja on saanut siitä kritiikkiä jo kahden kauden ajan. Starsin toimitusjohtaja Jim Nill reagoi tähän hankkimalla Los Angeles Kingsistä Ben Bishopin. Jatkoaika tarttui Bishopin uuteen sopimukseen ja siihen, mitä se tuo tullessaan. lue lisää

Roope Hintz sopimukseen Dallas Starsin kanssa

LIIGA | NHL | 4.5.2017 23:06
Kaksi edelliskautta HIFK:ssa pelannut Roope Hintz on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-joukkue Dallas Starsin kanssa. lue lisää

Ken Hitchcockin paluu Dallasiin - Ympyrä sulkeutuu

NHL | 16.4.2017 12:00
Dallas Starsille kuluva kausi oli raskas pettymys. Starsia neljä kautta valmentaneen Lindy Ruffin sopimus päättyi ja uutta ei ollut syytä solmia. Runkosarjan päätyttyä Stars palkkasikin Ken Hitchcockin uudeksi päävalmentajaksi. Hitchcock on tuttu Starsille ajoilta, jolloin Teksasissa juhlittiin Stanley Cupia. Uusi valmentaja tuo silti mukanaan paljon nostalgiaakin tärkeämpiä asioita. lue lisää

Leijonille apua rapakon takaa - Julius Honka liittyy MM-miehitykseen

NHL | 11.4.2017 7:01
Leijonien MM-leiritys saa ensimmäisen vahvistuksensa taalajäiltä, kun 21-vuotias puolustaja Julius Honka saapuu Suomessa pelattaviin harjoitusotteluihin Tanskaa vastaan. lue lisää

Stars siirtyy ensi kaudella uusiin ohjaksiin - Ruff ei jatka joukkueen päävalmentajana

NHL | 9.4.2017 22:35
Viime vuodet Dallas Starsin päävalmentajana toiminut Lindy Ruff ei jatka työssään ensi kaudella. lue lisää

Kommentit

Ben Bishop

Dallas #30 L mv
s. 1986 Denver, CO, USA
201CM / 98KG
SOPIMUS: 2023
VARAUS: 2005 St. Louis Blues 3. kierros #85