Stamkosin kaksi maalia ei riittänyt voittoon Pittsburghista

Crosby kasvatti saldoaan kahdella pisteellä, kun Pittsburgh vei voiton ottelussa.
Pittsburgh Penguins piti pisteet tiukasti kotonaan lyötyään Tampa Bay Lightningin tiukan taistelun jälkeen maalein 4-3. Tampa Baylle tappio oli jo viides perättäinen. Los Angelesissa Jeff Carter juhli hattutemppua Pekka Rinteen ja Nashvillen kustannuksella.

Pittsburghissa vastakkain asettuivat kaksi tämän hetken parasta pistemiestä, kotijoukkue Penguinsin Sidney Crosby ja Tampa Bay Lightningin Steven Stamkos. Mutta se, joka odotti ottelusta runsaita maalikarkeloita, luultavasti pettyi, vaikka lopulta pelissä seitsemän maalia nähtiinkin.

Ennen kuin ottelussa ehdittiin ryhtyä maalintekoon Deryk Engelland ja Cedric Labrie esittelivät toisilleen nyrkkejään vitosten arvoisesti. Vain yhdeksän sekuntia tämän iskujen vaihdon jälkeen kotijoukkueen tehokaksikko Crosby-Chris Kunitz iski. Crosby ja Stamkos kamppailivat kiekosta laidassa, mutta Stamkosin menetettyä mailansa, Crosby pääsi syöttämään Kunitzille, joka tälläsi kauden kahdennentoista maalinsa. Ottelua oli käyty neljä minuuttia.

Kun jäällä pyörähteli nippu hyökkäyspäässä vaarallisia pelaajia, maalipaikkoja väkisinkin syntyi, mutta maaleja ei. Ottelun ensimmäisen ylivoimamahdollisuuden sai Pittsburgh, mutta sen aikana lähemmäs maalia pääsi Tampa Bay. Alivoimalla B.J. Crombeen kilautti kiekon tolppaan.

Armoa ei tunnetusti anneta eikä pyydetä. Pittsburghin puolustuspäässä Engelland otti pari kertaa tiukasti yhteen Tampa Bayn taitavan, liukkaan ja pippurisen hyökkääjän Martin St.Louisin kanssa, joka ei antanut tuumaakaan periksi muussa kuin pituudessa pyrkiessään Pittsburghin maalille. Ensimmäinen erä päättyi kuitenkin Penguinsin 1-0-johtolukemissa.

Maalivahdin vaihtoon pakotettu Tampa Bay tulee rinnalle ja ohi

Toisen erän alkuun kotijoukkue sai testata ylivoimansa toimivuutta. Peli pyörikin varsin mallikkaasti ja tilanteita syntyi, mutta vierailijoiden puolustus kesti. Maalivahti Mathieu Garon otti tärkeitä torjuntoja, mutta sillä oli hintansa. Estäessään aivotärähdyksen jälkeen paluun tehneen Jevgeni Malkinin maalinteon hienolla venytyksellä Garon loukkaantui. Tampa Bayn ei auttanut muu kuin vetää mies pois maalinsuulta ja laittaa Anders Lindbäck tilalle.

Pian tämän jälkeen maalitilaston kuningas Steven Stamkos toi Lightningin ottelussa tasoihin. St. Louisin ja Viktor Hedmanin hienot poikittaissyötöt hajoittivat Penguinsin puolustuksen ja Cory Conacher veti puoleensa kaksi miestä. Tämä jätti Stamkosin vapaaksi maalin eteen eikä mies sellaisista paikoista erehdy. Maali oli Stamkosille jo kauden kuudestoista.

Ote siirtyi tämän jälkeen vahvasti vieraille ja lopulta uurastus palkittiin tuskaisella maalilla. Tom Pyatt oli epäonninen ja samalla joukkueensa kannalta onnekas saatuaan ketjukaverinsa Nate Thompsonin laukauksen naamaansa ja ohjatessaan sen maaliin ohi yllättyneen Marc-Andre Fleuryn. Ensimmäistä NHL-otteluaan pelannut Ondrej Palat sai myös tililleen syöttöpisteen.

Kolmanteen erään lähdettiin Lightningin 2-1-johtoasemasta. Neljännellä minuutilla Tampa Baylle tarjoutui tilaisuus kasvattaa johtoaan ylivoimalla. Lähellä se kävikin, mutta seuraava maali syntyi kuitenkin toiseen päähän. Puolustaja Eric Brewer antoi omalla puolustusalueellaan pahan harhasyötön Malkinin mailanlapaan ja venäläistaituri pääsi täydessä vauhdissa pujottelemaan Tampa Bayn maalille. Lindbäck yritti heittäytyä eteen ja katkaista Malkinin menon, mutta Malkin pystyi ohittamaan miehen ja iskemään pelin tasoihin.

Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Crosby vei Pittsburghin 3-2-johtoon. Puolustajien pistepörssin ykkönen Kris Letang toimi hyökkäyksen kärkenä, kiersi maalin ja löysi vapaana odottelevan Crosbyn, joka laukoi kauden yhdennentoista maalinsa. Kun James Neal tinttasi kiekon tyhjiin viimeisellä minuutilla, peli näytti jo ratkenneelta, mutta Stamkos antoi loppusekunneille vielä vähän jännitettävää. Mies iski ottelun toisen maalinsa ja kasvatti johtoaan maalitilaston kärjessä, kun peliaikaa oli jäljellä enää kahdeksan sekuntia. Loppulukemiksi taululle jäivät kuitenkin 4-3 Pittsburghille.

Sami Salo pelasi Tampa Bayn puolustuksessa, mutta jäi tehopisteittä. Stamkosilla on käynnissä kymmenen ottelun pisteputki.

Mikään ei muuttunut Phoenixissä

Anaheimin ja Phoenixin edellinen kohtaaminen kaksi päivää sitten päättyi Phoenixin voittoon 5-4 voittomaalikilpailussa. Uusintaottelu ei tuonut Anaheimille revanssia, sillä kamppailu päättyi samoin lukemin kuin edellinenkin. Coyotes oli jälleen parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 5-4. Suomalaiset jätettiin ottelussa ilman pisteitä.

Nashville Predators sai kyytiä hallitsevalta mestarilta Los Angeles Kingsiltä Los Angelesissa. Kings vei voiton maalein 5-1. Jeff Carter oli päivän sankari iskemällä uransa viidennen hattutempun. Pekka Rinne vaihdettiin pois Nashvillen maalinsuulta sen jälkeen, kun hänet oli ohitettu viidennen kerran. Rinteelle kertyi ottelussa vain kahdeksan torjuntaa.

TORONTO-NEW JERSEY 4-2
PITTSBURGH-TAMPA BAY 4-3
PHOENIX-ANAHEIM 5-4 vl.
LOS ANGELES-NASHVILLE 5-1