Sportille kovia vahvistuksia

Hallitseva Mestiksen mestari Vaasan Sport levensi tulevan kauden miehistöään kahdeksalla pelaajalla.

Sport julkisti torstaina yhteensä kahdeksan pelaajasopimusta tulevan Mestis-kauden 2012–2013 miehistöönsä. Mestarivalmentaja Pasi Räsäsen luotsaamaan vaasalaismiehistöön liittyy kaiken kaikkiaan kolme täysin uutta kasvoa sekä viisi jo aiemmin Kuparisaaren jäällä Sport-paita päällä nähtyä pelimiestä.

Maalivahtiosastolleen Sport kiinnitti oman kasvattinsa Jonathan Iilahden, jonka neljä edelliskautta ovat kuluneet Espoon Bluesin organisaatiossa. Päättyneellä sesongilla neljä SM-liigaottelua torjunut Iilahti, 20, käväisi lainalla myös Mestiksessä pelaten Sportin rysällä yhteensä 12 ottelua.

Iilahden vyöltä löytyy Mestis-pelejä myös Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen sekä jo edesmenneen Kiekko-Laserin paidasta kaudelta 2010–2011.


Tomi Pekkala taituroi jatkossa Sportin riveissä.

Pakkipään uusin hankinta on puolestaan Niko Tuhkanen, joka on urallaan pelannut vajaat 40 SM-liigaottelua Lahden Pelicansin paidassa sekä reilut 90 Mestis-peliä HeKin/Peliittojen sotisovassa. Päättynyt kausi oli Tuhkaselle, 24, varsin tapahtumarikas, sillä hän ehti sen aikana edustaa peräti viittä eri seuraa.

Pelit alkoivat Jokerien paidassa, mutta tuloksettoman try-outin jälkeen puolustajan tie vei Valko-Venäjälle HK Noman Grodnon riveihin. Tuhkanen ei viihtynyt kauaa Aljaksandr Lukašenkan hallinnoimassa maassa, jonka seurauksena edessä oli paluu Suomeen ja Peliittoihin. Matkaan mahtui myös lyhyt pyrähdys Pelicansin sotisovassa, kunnes loppukauden pelipaikaksi määräytyi Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelannut IF Björklöven.

Hyökkäykseen käsiä ja peliälyä

Hyökkäyspäähän Sport puolestaan hankki viime kaudella Tapparaa edustaneen ja Kärpissä kiekkokasvatuksensa saaneen Tomi Pekkalan. Urallaan tasan 150 SM-liigan runkosarja- ja pudotuspelikoitosta Kärppien sekä Tapparan sotisovissa pelanneen Pekkalan, 23, vyöltä löytyy Mestis-pelejä Kiekko-Laserin ja LeKin riveistä.

Päättyneellä kaudella Tapparan paidassa Pekkala pelasi 53 runkosarjaottelua ja tekaisi niissä tehot 2+5.

Pekkalan kaveriksi vaasalaisten hyökkäysosastolle liittyy Toni Jalo. Viime kaudella turkulaisen TUTO Hockeyn riveissä pelannut Jalo, 22, on alun alkujaan TPS:n kasvatti ja miehen tilastoista löytyykin 29 SM-liigaottelua TPS-paidasta.

Mestis-urallaan TUTO Hockeyn lisäksi Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta edustanut Jalo napautti päättyneellä sesongilla pelaamissaan yhteensä 49 runkosarja- ja pudotuspelikamppailussa tauluun 35 (5+30) tehopistettä.

Heikkiselle ja Hakomäelle jatkosopimukset

Uusien hankintojen lisäksi Sport tiedotti solmineensa jatkosopimukset jo viime kaudella vaasalaismiehistössä vaikuttaneiden puolustaja Eetu Heikkisen ja keskushyökkääjä Oskari Hakomäen kanssa.

Sen lisäksi sopimuksen saivat pääasiassa Sportin A-nuorissa tahkonneet, mutta Mestis-debyyttinsä päättyneellä sesongilla tehneet hyökkääjät Markus Nässlin ja Janne Pitkäjärvi.

Pitkäjärven sopimus on mallia 1+1-vuotta, kun taas kaikki muut seitsemän pelaajasopimusta ovat yhden vuoden mittaisia.

Sportilla on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä 19 pelaajasopimusta tulevalle Mestis-kaudelle 2012–2013.

Lue myös

Sportin Järvinen loukkaantui vaihtoaitiossa

LIIGA | 13.1.2018 17:59
Sportin ja HIFK:n välisessä kohtaamisessa Sportin luukkuvahtina toimiva Mika Järvinen loukkaantui ottelun ensimmäisessä erässä. lue lisää

SaiPan väsytystaistelu tuotteliasta Turussa

LIIGA | 13.1.2018 7:00
Lauantain kierros koostuu melko selvistä ennakkosuosikeista ennakkoasetelmissa. Yllätysmahdollisuuksiakin löytyy esimerkiksi Turusta. lue lisää

Liigan syyskauden flop 5 -ilmiöt: Juhlapuheita ja lakanaepisodeja

LIIGA | 22.12.2017 12:30
Liigan syksy on ollut täynnä onnistujia, mutta pettymyksiäkin on tullut. Muun muassa Tomas Zaborskyn 5+5 ei riitä millään. lue lisää

Liigan syyskauden epäonnistujat: JYP alisuorittaen pudotuspeleihin, moni muu jää asemalle

LIIGA | 22.12.2017 7:00
Jatkoajan Liiga-toimitus jakoi seurat onnistujiin, odotetulla tasolla suorittaneisiin ja epäonnistujiin. Yksi viidestä pettymyksestä lienee kuivilla pudotuspelejä ajatellen, mutta neljällä joukkueella on jo kova kiire. lue lisää

Vaasan Sport saa halliinsa kaivatun remontin ja laajennuksen

LIIGA | 19.12.2017 7:59
Vaasan jäähalli sai kaupungilta vihreää valoa remonttiin ja laajennushankkeeseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Janne Pitkäjärvi

s. 1991 Seinäjoki
174CM / 79KG
SOPIMUS: 2013 (2014)