Sobotka jättää NHL-kaukalot

NHL, KHL / Uutinen
Sobotka ei ota tulevilla kausilla aloituksia NHL:ssä.
Kuva © Getty Images
St. Louis Bluesin keskushyökkääjä Vladimir Sobotka on solminut kolmivuotisen sopimuksen KHL-seura Avangard Omskin kanssa.

Slavia Prahan kasvatti, NHL-uransa Bostonissa ja St. Louisissa tehnyt Vladimir Sobotka ei päässyt yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta seuransa kanssa, vaan lähtee KHL:ään.

Sopimusta St. Louisin kanssa yritettiin saada aikaiseksi, mutta lopulta Avangard Omskin tarjoama suurempi tilipussi seuraavaksi kolmeksi kaudeksi vei voiton. Sobotka oli statukseltaan rajoitettu vapaa agentti tänä kesänä.

Päättyneellä kaudella uransa parhaat pisteet 9+24=33 iskenyt keskushyökkääjä on pelannut neljä kautta Bluesissa kasvattaen rooliaan kausi kaudelta. Alun perin kolme kautta Bostonissa ja sen farmissa Providencessä pelannut Sobotka on noussut viime kausien aikana tärkeäksi St. Louis-pelaajaksi niin fanien kuin joukkueenkin sisällä.

Lähes 400 NHL-ottelua pelannut Sobotka on tunnettu tärkeänä alivoimapelaajana ja huippualoittajana. Hänellä oli viime kaudella yksi parhaista säännöllisten aloittajien prosenteista; Sobotka kaapi aloitusvoittoja peräti 61.90 % kaikkiaan 813 aloituksestaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle