Smith-Pelly kiitti vastuusta ja ratkaisi kärkikamppailun

Smith-Pelly tuurasi Gallagheria hienosti
Montreal Canadiens otti tärkeän vierasvoiton liigan kärkikamppailussa, mutta menetti ykkösvahtinsa Carey Pricen sairastuvalle. Devante Smith-Pelly kiitti lisääntyneestä vastuustaan kahdella maalilla.

Montreal Canadiens kävi hakemassa selvän 5−1-vierasvoiton New Yorkista itäisen konferenssin kärkikamppailussa. Voitto tuli tosin joukkueelle kalliiksi, kun kanadalaisten tähtimaalivahti Carey Price loukkaantui ottelun toisessa erässä eikä pystynyt pelaamaan ottelua loppuun.

Brendan Gallagherin loukkaantuminen viikonloppuna avasi näyttöpaikan Devante Smith-Pellylle. Kesken viime kauden Anaheim Ducksista hankittu isokokoinen kanadalaislaituri kiitti luottamuksesta: Gallagherin paikalle nostettu Smith-Pelly pelasi NHL-uransa ensimmäisen kahden maalin ottelun ja palkittiin ottelun  parhaana pelaajana.

Koko Canadiens-ketju, jossa Smith-Pellyn lisäksi luistelivat Tomas Plekanec ja Max Pacioretty, oli pelipäällä. Ketju saalisti yhteensä seitsemän tehopistettä ja miehitti illan tähdistön.

Canadiens sai ottelun avausmaalin nimiinsä, kun sveitsiläislaituri Sven Andrighetto heilutti maaliverkkoa kauden avausosumallaan. 22-vuotias alppimaan lahja oli sijoittunut oikein ja nosti Rangersin ruotsalaisvahti Henrik Lundqvistin eteensä torjuman irtokiekon verkon perukoille vajaan viiden minuutin pelin jälkeen.

Smith-Pellyn ottelun avausosuma toisen erän alussa tuplasi vieraiden johdon, mutta maalivireensä löytänyt Rick Nash toi Rangersin jälleen iskuetäisyydelle ennen päätöserää.

Ottelu sai ratkaisunsa kolmannen erän alussa. Canadiens karkasi kolmen maalin johtoon Smith-Pellyn ja Alex Galchenyukin osumilla ennen erän kahden ensimmäisen minuutin täyttymistä. Pacioretty kaunisteli vielä ylivoimalla loppulukemiksi 1-5 erän puolivälin tienoilla.

Canadiensin ykkösvahti Price loukkasi oikeaa jalkaansa pelitilanteessa toisen erän aikana. Canadiens-johto ei heti ottelun jälkeen antanut tarkempaa arviota vamman laadusta ja toipumisennustetta. Tulokasvahti Mike Condon tuurasi Pricea kolmannessa erässä torjuen 11 kertaa.

BUFFALO - NASHVILLE 2-3
NEW JERSEY - COLUMBUS 1-2
NY RANGERS - MONTREAL 1-5
PITTSBURGH - ST. LOUIS 4-3 ja.
WASHINGTON - WINNIPEG 5-3
CAROLINA - EDMONTON 4-1
MINNESOTA - VANCOUVER 2-3
NY ISLANDERS - PHILADELPHIA 3-1