Slovenia palaa parhaiden joukkoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Viime keväänä jääkiekon MM-kisojen I divisioonaan pudonnut Slovenia pääsee ensi keväänä Kanadassa jälleen haastamaan parhaat kiekkomaat. Pelkkiä voittoja kotilohkossaan napsineen Slovenian nousu varmistui jo ennen kisojen päätöskierrosta.

Slovenia on ollut tyly isäntä I divisioonan B-lohkossa Ljubljanassa. Neljässä ottelussa tehot 1+11 saalistaneen Los Angeles Kingsin Anze Kopitarin, 19, johdolla Slovenia nuiji Romanian 10-1, toiseksi sijoittuvan Unkarin 4-1 ja Iso-Britannian 4-0. Nousu varmistui, kun myös Japani kukistui lukemin 7-1 täyden hallin ja 5000 silmäparin edessä.

Kärkikaksikon takana sijoitukset ratkeavat lauantain päätöskierroksella. Liettua ja Japani ovat jo varmistaneet säilymisensä I divisioona-tasolla. Putoaja selviää, kun kolmessa pisteessä oleva Iso-Britannia ja yhdellä pisteellään jumbotilaa hallussaan pitävä Romania ottavat yhteen.

Kiinassa pelattavassa I divisioonan A-lohkossa ovat ennen päätöskierrosta auki sekä nousija että putoaja.

Nousun ratkaisevat lauantaisessa ottelussaan Ranska ja Kazakstan. Ranska hävisi heti avauspäivänä yllättäen Virolle 3-4 rangaistuslaukauskilpailun jälkeen, kun Suomessakin pelannut Andrei Makrov iski hattutempun virolaisille. Sen jälkeiset kamppailunsa Ranska on voittanut. Kazakstan voitti kolme ensimmäistä otteluaan, mutta joutui nöyrtymään torstaina Puolalle puhtaasti 2-5. Näin ollen Ranskalla on ennen päätöskierrosta kymmenen ja Kazakstanilla yhdeksän pistettä.

Kolmantena ja neljäntenä ovat Puola ja Viro. Putoamisen ratkaisevat keskenään nollakerhossa majaileva isäntä-Kiina sekä kolmessa pisteessä oleva Hollanti, jolle riittää säilymiseen yksikin piste lauantain keskinäisestä ottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle