Slovenia ja Italia nousevat MM-kisojen päätasolle - Italia joutuu jännittämään

MAAJOUKKUE / Uutinen
Slovenia pelaa Saksan ja Ranskan MM-kisoissa 2017. Kuva viime vuodelta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Slovenia varmisti nousunsa MM-kisojen päätasolle voitolla Itävallasta. Ykkösdivisioonan toiseksi tullut Italia joutuu vielä jännittämään käytännössä varmistunutta nousuaan.

Slovenia ja Italia ovat sijoittuneet MM-kisojen 1A-divisioonassa kahden parhaan joukkoon. Slovenian turnausvoitto varmistui 2−1-voitolla Itävallasta. Itävalta olisi tarvinnut pisteen noustakseen pääsarjaan.

Italia puolestaan voitti aiemmin päivällä Etelä-Korean 2−1. Italia meni näin ollen ohi Itävallasta, ja vaikka kisaisäntä Puola voittaisi illalla Japanin, olisi Italia tasapisteissä edellä keskinäisen pelin voiton takia.

Slovenian nousu ensi vuoden MM-kisojen päätasolle Saksaan ja Ranskaan on nyt varma. Italia joutuu vielä jännittämään päätason B-lohkoa, sillä jos ensi vuoden isännät Saksa ja Ranska sijoittuvat lohkon kahdelle viimeiselle sijalle, vain yksi maa putoaa päätasolta ja tällöin Italia ei nousisi.

Itävalta jää tappionsa myötä ykkösdivisioonaan kahdeksi perättäiseksi vuodeksi ensi kerran sitten vuoden 1992. Itävalta, Puola ja Etelä-Korea pelaavat myös ensi vuonna 1B-divisioonassa. Ukraina nousi 1B-divisioonasta vuoden 2017 1A-divisioonaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle