Slovakialaispuolustaja päätti uransa

LIIGA / Uutinen
Lintnerin viimeiseksi joukkueeksi Suomessa jäi Rauman Lukko.
Kuva © Anna Ahola
SaiPaa ja Rauman Lukkoa SM-liigassa edustanut Richard Lintner on päättänyt pelaajauransa ja siirtyy kasvattajaseuransa markkinointi- ja TV-tehtäviin.

37-vuotias slovakialaispuolustaja Richard Lintner on päättänyt pelaajauransa. Tällä kaudella kotimaansa Dukla Trenciniä 17 ottelussa edustanut Lintner päätti lopettaa uransa ja siirtyä kokopäiväisesti seuran toimiston puolelle markkinoinnin ja TV-työn pariin.

− Minulla oli vaikeuksia työskennellä samaan aikaan toimiston ja kentän puolella. Päätin asettaa asiat tärkeysjärjestykseen ja päättää pelaajaurani, kertoi Lintner IIHF:lle antamassaan tiedotteessa.

20-vuotiaana Slovakiasta Pohjois-Amerikkaan lähtenyt Lintner ehti kotimaassaan pelata vain kaksi kautta ammattilaisena ennen muuttoa. Euroopan liigojen lisäksi Lintner edusti NHL:ssä 112 ottelun verran Nashville Predatorsia, New York Rangersia ja Pittsburgh Penguinsia. Lisäksi Pohjois-Amerikan farmisarjoissa AHL:ssä ja IHL:ssä otteluita kerääntyi 208 kappaletta.

Lintnerin uran tähtihetki tuli keväällä 2002, kun Slovakia yllätti kaikki jääkiekko asiantuntijat kaatamalla ensin MM-kisojen puolivälierissä Kanadan nousten kahden maalin takaa voittoon rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Lintner toimi tuolloin ratkaisevan rangaistuslaukauksen ampujana. Lintner oli turnauksen tehokkain puolustaja tehoin 4+4=8 ja valittiin turnauksen All-Star joukkueeseen. Matkalla historialliseen MM-kultaan Slovakia kaatoi finaalissa Venäjän lukemin 4-3.

Lintner pelasi kuusissa MM-kisoissa ja voitti myös pronssia vuoden 2003 MM-kilpailuissa. Lintner myös edusti maataan myös vuoden 2002 Olympialaisissa ja vuoden 2004 World Cupissa. Kaikkiaan Lintnerille kertyi maaotteluita Slovakian paidassa 75 kappaletta tehoin 10+21=31.

SM-liigaa Lintner pelasi kaudella 2010-2012 SaiPan ja Rauman Lukon paidassa 79 ottelun verran tehoin 17+33=50.

− Koin hienoja hetkiä parhaissa sarjoissa. Tapasin paljon pelaajia, valmentajia, johtajia ja ihmisiä, jotka antoivat minulle paljon. Nyt katson eteenpäin mitä elämä tuo tullessaan, päätti Lintner tiedotteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle