Slovakia jätti Suomen nollille

MAAJOUKKUE / Uutinen
Nuorten MM-kisojen kolmantena päivänä pelattiin neljä ottelua. Suomi hävisi Slovakialle lukemin 0-2.

Ensimmäinen erä oli maaliton, vaikka Suomelle tarjottiin kuusi minuuttia ylivoimaa. Toisessa erässä Slovakia siirtyi johtoon Tomas Bulikin maalilla. Maalin syntyessä molemmilla joukkueilla oli yksi pelaaja rangaistusaitiossa.

Pari minuuttia ennen ottelun loppua Suomi otti Tuukka Raskin pois maaliltaan, mutta se ei tuonut toivottua tulosta, vaan Andrei Meszaros teki tyhjiin loppulukemiksi 0-2. Samassa ajassa Masi Marjamäki sai kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Slovakia voitti laukaukset 27-19.

Kanada jyräsi Ruotsin

Avauserä oli vielä tasainen sillä molemmat onnistuivat kertaalleen maalinteossa, Jeff Carter ja David Fredriksson maalintekijöinä. Kanada aloitti maalijuhlansa toden teolla toisen erän alussa, kun joukkue teki reilussa kolmessa ja puolessa minuutissa kaksi maalia. Kaikkiaan toisessa erässä Kanada osui neljästi.

Kolmannessa erässä Sidney Crosby teki ottelun toisen maalinsa, mikä sai Ruotsin vaihtamaan maalivahtia. Kanada iski ottelussa vielä kahdesti, Andrew Laddin ja Ryan Getzlafin toimesta. Näin voitto Kanadalle maalein 8-1.

Ottelun tehokkain pelaaja oli Getzlaf, joka teki maalin ja syötti kaksi. Crosby oli ainoa pelaaja, joka teki kaksi maalia, mutta kahden pisteen miehiä löytyi useita.

Ruotsi koki ottelussa myös toisen takaiskun, sillä Linus Persson joutui jättämään pelin kesken saatuaan iskun käteensä.

Malkin Venäjän sankari

A-lohkossa Venäjä kohtasi Tsekin. Ensimmäisessä erässä Venäjä hyödynsi ylivoimatilanteet hienosti tekemällä kaksi maalia. Maalintekijöinä Aleksandr Radulov ja Sergei Shirokov, molempien syöttäjänä viime kesän kakkosvaraus Jevgeni Malkin.

Malkin viimeisteli itse Venäjän kolmannen maalin toisessa erässä. Tsekki kavensi ylivoimalla Zbynek Hrdelin toimesta, mutta se jäi laihaksi lohduksi, sillä kolmannessa erässä Enver Lisin teki loppulukemiksi 4-1 Venäjälle.

Seitsemän minuutin ilotulitus

Kaksi ensimmäistä erää eivät tarjonneet suurta viihdettä. USA iski kerran molemmissa erissä, maalintekijöinään Ryan Callahan ja Kevin Porter.

Kolmannessa erässä alkoikin tapahtua. Sveitsi tuli tasoihin reilussa minuutissa, mutta Drew Stafford siirsi läpiajosta hetkeä myöhemmin USA:n jälleen johtoon. Jatkoa seurasi ja kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin tilanne olikin jo 5-2. Sveitsi teki jälleen kaksi pikamaalia ja tuli maalin päähän, mutta Patrick O'Sullivanin ajassa 47.06 tekemän maalin jälkeen ei maaleja enää nähty, joten pisteet jäivät isännille maalein 6-4.

Ottelun ainoa kahden maalin tekijä oli Sveitsin Victor Stancescu.