SK: Ässien juniorijoukkueelle iso menetys − kazakstanilaislupausten oleskeluluvat evättiin

LIIGA / Uutinen
Ässien kazakstanilaisjuniorit joutuvat poistumaan Suomesta.
Kuva © Timo Savela
Ässien C-junioreihin elokuussa 2016 saapunut kazakstanilaiskolmikko joutuu poistumaan maasta 9.3.2017 mennessä. Poikien kausi ja koulun yhdeksäs luokka Porissa jäävät kesken. Asiasta kertoi Satakunnan Kansa.

Aikanaan itsekin Karhu HT:ssä pelannut, nykyisin pelaaja-agenttina toimiva Roberts Masin järjesti huhtikuussa 2016 kazakstanilaiset nuoret miehet mukaan Ässien testitapahtumaan.

Hyökkääjät Mihail Gavrilenko ja Vladislav Saiko sekä maalivahti Semjon Tšernileski vakuuttivat porilaisseuran, ja heille anottiin ensin turistiviisumi ja lopulta syksyllä 2016 haettiin määräaikaista oleskelulupaa. Anomus sai kuitenkin kielteisen päätöksen.

Ässät ei aio valittaa päätöksestä, koska yhdeksättä luokkaa Porissa käyvät nuoret kiekkoilijat eivät siinä tapauksessa pääsisi takaisin kotimaahansa käsittelyn aikana. Sen sijaan Ässät suunnittelee kolmikon mahdollista paluuta valmistavalle kymppiluokalle ensi syksynä.

Koko kolmikko on ottanut paikkansa joukkueessa. Gavrilenko ja Saiko ovat olleet kärkihyökkääjiä, ja polvivaivoista kärsinyt maalivahti Tšernileskikin on ehtinyt vakuuttaa porilaiset taidoistaan.

Lähde: Satakunnan Kansa

» Lähetä palautetta toimitukselle