SJL vahvisti Jukka Jalosen KHL-sopimuksen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jukka Jalonen valmentaa tulevaisuudessa myös Pietarin SKA:ta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen siirtyy 1.12. alkaen maajoukkueen ohella valmentamaan KHL-seura Pietarin SKA:ta.

Pitkään spekuloitu siirto vahvistui, kun Suomen Jääkiekkoliitto vahvisti sopimuksen. Kalervo Kummolan mukaan liitto on ollut tietoinen Jukka Jalosen haluista siirtyä KHL:ään. 

-  Kun tällainen mahdollisuus tuli nyt yllättäen eteen, ei liitto halunnut olla sopimuksen esteenä. Arvostamme kovasti sitä työtä jota Jukka on kuuden vuoden ajan maajoukkueessa tehnyt, eikä meillä ole syytä olla päästämättä häntä Pietariin. Lisäksi MM-kisojen pelaajista merkittävä osa tulee todennäköisesti KHL:sta, joten tämä ratkaisu antaa erinomaiset mahdollisuudet myös seurata potentiaalisia kisapelaajia.

- Osana kokonaisuutta Jääkiekkoliitto sopi SKA:n kanssa taloudellisen kompensaation ja kevään MM-kisojen markkinointiyhteistyöstä Pietarissa.

A-maajoukkueesta ei siirry muita johtohenkilöitä Pietariin Jalosen vanavedessä. Valmentaja itse on innoissaan tulevasta pestistään.

- Valmentajalle tämä on ainutkertainen mahdollisuus. Hyppään nyt viiden ja puolen vuoden tauon jälkeen mukaan päivittäiseen valmennukseen yhdessä Euroopan parhaista jääkiekkojoukkueista. Uskon, että maajoukkue hyötyy SKA:ssa saamastani opista kevään MM-kisoissa, kun pääsen taas käytännön työhön huippuluokan pelaajien ja valmentajien seurassa, Jukka Jalonen kommentoi uutta sopimustaan.

Jalosen työtä maajoukkueessa jatkaa kotikisojen jälkeen Erkka Westerlund, jonka apuvalmentajina toimivat Lauri Marjamäki ja Hannu Virta.

» Lähetä palautetta toimitukselle