Sisään ensi yrittämällä? Selänne ja Koivu Hall of Fame -ehdokkaina 2017

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Selänne nähtiin tovi sitten myös Winnipegissä.
Kuva © Getty Images

Maanantaina neljä uutta jäsentä (Eric Lindros, Rogie Vachon, Sergei Makarov ja Pat Quinn) saava NHL:n Hockey Hall of Fame herättää suurta keskustelua valinnoistaan joka vuosi. Vuoden 2017 ehdokaslista on suomalaisittain normaalia mielenkiintoisempi, kun listalle lisätään lopettamisvuotensa perusteella myös Teemu Selänne ja Saku Koivu.

Muita listalle nousevia nimekkäitä pelaajia ovat muun muassa Senatorsin ja Ruotsin maajoukkueen pitkäaikainen tähtipelaaja Daniel Alfredsson sekä Selänteen kanssa Anaheimissa mestaruuden voittanut maalivahti Jean-Sebastian Giguere. Myös Liigasta tuttu Tim Thomas nousee ehdokkaiden joukkoon mukaan.

Äänestä Jatkoajan Twitter-kyselyssä:

Selänteestä odotetaan varmaa valintaa Hall of Fameen, vaikka pelaajia ei aina oteta välittömästi ensimmäisenä ehdokasvuonna sisään useiden hyvien ehdokkaiden vuoksi. Nimekkäimpiä odottajia ovat muun muassa kolminkertainen Stanley Cup -voittaja ja 1533 NHL-pisteen legenda Mark Recchi, Teemun vanha tutkapari Paul Kariya ja kilpakumppani Aleksandr Mogilnyi. Kahdeksan vuotta ehdokkaina olleet Dave Andreychuk sekä Theoren Fleury saattavat myös olla valittujen joukossa tulevina vuosina.

Selänne on maaleillaan (684) kaikkien aikojen NHL-tilastossa sijalla 11. Mestaruuden ohella hän voitti useita henkilökohtaisia palkintoja ja hänet valittiin liigan tähdistöön kymmenen kertaa. Selänne voitti leijonapaidassa myös useita arvokisamitaleja.

Myös Koivu voitti kaksi henkilökohtaista palkintoa urallaan. Sen lisäksi hän toimi pitkään Canadiensin kapteenina ja voitti lukuisia arvokisamitaleja.

Muita ehdokaskeskustelussa eniten pyörineitä nimiä ovat muun muassa Jeremy Roenick, Chris Osgood, Curtis Joseph ja Kevin Lowe.

» Lähetä palautetta toimitukselle