Shayne Toporowski, Blues

LIIGA / Uutinen

Bluesin suorastaan stereotyyppinen kanukkihyökkääjä näytti viime viikolla, että hitaammillakin luistimilla ehtii, kunhan ymmärtää lähteä ajoissa liikkeelle.

Toporowski ei ole erityisen nopea, eikä häntä tunneta myöskään pehmeistä käsistään - ja varsinkin jälkimmäinen yhdistetään usein nimenomaan älykkäisiin pelaajiin. Silti nimenomaan peliäly, -kuri ja määrätietoinen joukkueen puolesta pelaaminen mahdollistavat Toporowskin menestyksekkään pelaamisen SM-Liigassa. Sitä kautta hän saa myös mahdollisuuden käyttää vahvuuksiaan: Satakaksikiloista kroppaansa, jonka yläpuolella keikkuu kova pää.

Toporowski ei singahda tekopaikoille eikä puolustusalueelle kuin tyhjästä, vaan lähtee matkalle tarpeeksi ajoissa voidakseen keikkua paikalle oikeaan aikaan. Ja kun Toporowski on paikalle päässyt, on hänen siirtämisensä vastoin tahtoaan erinomaisen vaikea tehtävä.

Toporowski iski viime viikolla viisi maalia, ja se on paljon pelaajalle joka tuomittiin pelkäksi tappelijaksi ennen kuin mies oli edes Suomessa. Stereotypia tyhmistä voimahyökkääjistä ja viisaista pelinrakentajista elää tiukassa. Toivottavasti Toporowski raivaa tietä tuon tiukkaan istutetun mielikuvan keskelle muille samanlaisille pelaajille, jotta jatkossa SM-Liigassa nähtäisiin entistä monipuolisempaa, vaihtelevampaa ja sitä kautta tasokkaampaa ja viihdyttävämpää jääkiekkoa.

Kanadalaisen voimahyökkääjän tie SM-Liigan huipulle ei ole yhtään siloisempi kuin eurooppalaisen taitoniekan taival vanhan NHL:n eliittiin. Toivokaamme siis Toporowskille menestystä jatkossakin.

Shayne Toporowskin haastattelu

Bubbling under:

Niklas Bäckström, Saipa. Bäckström on noussut huippumaalivahdiksi ja hänen kehityksensä on ollut suuri tekijä Saipan nousussa taisteluun Suomen Mestaruudesta. Hyvä maalivahti on pudotuspeleissä enemmän kuin puoli joukkuetta - ja siitä puolikkaasta ei Lappeenrannassa tarvitse huolehtia.

Pentti Matikainen, HIFK. HIFK:n valmentajan tehtävä ei ole koskaan helppo, nyt se näyttää suorastaan ylivoimaiselta. Matikaisen asema HIFK:n tulevana toimitusjohtajana vielä korottaa pelin panokset ennalta-arvaamattoman korkealle. Meni syteen tai saveen, on selvää, että Matikainen hyväksyi kovan haasteen. Toivottavasti asenne tarttuu myös pelaajiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle