Sharksille dramaattinen voitto Winnipegissä

NHL / Uutinen
Haipaidat pääsivät tuulettamaan loppusekunneilla.
Kuva © Getty Images
Marc-Edouard Vlasic nousi sankariksi päätöshetkien voittomaalillaan, kun San Jose Sharks haki sarjapisteet Winnipeg Jetsin vieraana tasaisen kamppailun jälkeen.

Yön ainoassa NHL-ottelussa kohtasivat läntisen konferenssin keskikastissa samoista sijoituksista taistelevat ja viime aikoina pirteästi ja tehokkaasti esiintyneet Winnipeg Jets ja San Jose Sharks.

Ottelun avauserässä nähtiin tehokasta ylivoimapeliä. Kotijoukkue Jets joutui heti erän avaushetkillä vajaamiehiseksi, kun Matthieu Perreaultille tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta, vaikka tv-kuvan perusteella jäähypenkkiä olisikin kuulunut kuluttaa Michal Frolikin.

Tehokasta kautta pelaava Brent Burns vastasi ottelun avausmaalista Perreaultin jäähyn aikana. Miehen laukaus ohitti liigan maalivahtitilastojen kärkinimen Michael Hutchinsonin ja vei vierailijat ensi kertaa ottelussa johtoon.

Sharks ehti nauttia johdostaan erän puolivälin tienoille saakka. Tulikuuma Jets-kapteeni Andrew Ladd tasoitti tuolloin ottelun ylivoimalla Bryan Littlen ja Blake Wheelerin esityöstä.

Ottelun toinen erä oli ensimmäisen tapaan tasainen. Sharks nousi kuitenkin uudelleen johtoon ruotsalaishyökkääjä Melker Karlssonin kauden kolmannella maalilla.

Jets tuli kolmanteen erään vauhdilla ja saikin palkkionsa erän viidennellä minuutilla, kun loppuvuodesta Jets-paitaan pelaajakaupassa siirtynyt Jay Harrison avasi maalitilinsä uuden työnantajansa palveluksessa.

Erän edetessä Sharks oli hallitsevampi osapuoli, osaltaan parin Jets-jäähyn ansiosta. Vierailijat olivat erittäin lähellä johto-osumaa viimeisen minuutin alkaessa, mutta Hutchinson esti aikeet ilmiömäisellä reaktiotorjunnalla kauhomalla kiekon alleen maaliviivalta.

Pisteet matkasivat lopulta kuitenkin dramaattisesti länsirannikolle, kun vierailijoiden Marc-Edouard Vlasicin rannelaukaus painui Hutchinsonin selän taakse vain sekunteja ennen päätössummeria.

WINNIPEG - SAN JOSE 3-2

Käyttäjän tkroger kuva

Kommentti: Tommi Kröger

Winnipeg Jetsin loppuvuoden puolustajakato sairastuvalle on tuonut mukanaan uuden, positiivisen ongelman. Loukkaantumissuman aikanaan purkautuessa on päävalmentaja Paul Mauricen päätettävä, mille pelipaikalle hän sijoittaa tämän hetken arvokkaimman pelaajansa Dustin Byfuglienin.

Peruskoulutukseltaan pakki, mutta sittemmin laitahyökkääjäksi muuntautunut Byfuglien siirrettiin takaisin puolustajaksi, kun Jets menetti hetkessä neljä avainpuolustajaansa. Jättikokoinen Byfuglien on ollut uusvanhalla pelipaikallaan suorastaan ilmiömäinen.

Hän pelaa paljon ja virheettömästi. Hän dominoi, suorastaan terrorisoi, kaukalossa aggressiivisella pelityylillään, mutta pystyy siinä sivussa myös johtamaan joukkueensa hyökkäyspeliä ylivoiman moottorina siniviivalla. Samalla hän on toiminut erinomaisena mentorina nuorelle pakkiparilleen Ben Chiarot'lle.

Heppoisemmillakin otteilla on Norris Trophy -spekulaatioita käynnistelty.

» Lähetä palautetta toimitukselle