Johnny Oduya onnistui kotiyleisön edessä.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Senators Tukholman valtias − Hoffmanin vuoro ratkaista ottelu

NHL Global Seriesin toinen ottelu Tukholmassa tarjosi tasaista ja viihdyttävää jääkiekkoa. Ottelun ratkaisijaksi nousi Mike Hoffman, jonka pisteputki venyi kahdeksaan otteluun.

Tukholman toisen ottelun ensimmäinen avauskymppi oli rikkonainen, vaikka Ottawa Senators sai luotua enemmän paikkoja. Sekä Mike Condon että Jonathan Bernier osoittivat torjuntavarmuutensa napsimalla kiekkoja kiinni, kuin kärpäsiä. 

12. minuutin kohdalla puolustaja Andrei Mironov esti omassa päädyssään Matt Duchenea, ja venäläinen komennettiin kaksiminuuttiselle.

Senators alkoi pyörittää ylivoimaa, mutta Erik Karlsson ei pystynyt pitämään pelivälinettä hyökkäyspäässä, jolloin Blake Comeau pääsi läpiajoon. Kanadalainen pisti ranteet lukkoon ja vippasi kiekon yläriman kautta sisään. Osuma oli Comeaulle kauden neljäs.

Senators hyödynsi heti toisen erän alussa ylivoimansa, aloituskiekko ajautui Karlssonille, joka jatkoi sen Derick Brassardille. Kiekko päätyi laidan kautta Mike Hoffmanille, jonka päätykiekoksi tarkoitettu laukaus pomppasi jäästä maaliin Bernierin kainalon alta.

Neljä minuuttia myöhemmin Tom Pyatt ohjasi kiekon maaliin, mutta Avalanche-valmennuksen haasto onnistui, ja maali hylättiin. Pyatt esti selkeästi Bernieriä.

Pyatt hankki itselleen jäähyn kampattuaan Gabriel Landeskogin. Avalanche hyödynsi ylivoimansa, kun Sven Andrighetto pelasi kiekon Alexander Kerfootille. Kerfoot pelasi viisasti yhteen Erik Johnsonin kanssa, ja nuori hyökkääjä siirsi ranteella denveriläisseuran 2−1 johtoon.

Ilo oli lyhytaikainen, sillä Senators pisti puntit tasoihin. Karlsson nousi kiekonriiston jälkeen maalille ja syötti maskissa seisoneelle Mark Stonelle, joka käänsi  kiekon tyhjiin. Stonelle maali oli kauden kahdestoista.

Andrghetto sai myös osallistua maalijuhliin. Sveitsiläishyökkääjä otti kädellään Kerfootin poikkikenttäsyötön haltuunsa, kääntyi ja laukoi kiekon Dion Phaneufin mailan kautta ylähyllylle. Tämä riitti Condonille, ja Craig Anderson vaihdettiin hänen tilalle. Kolmanteen erään lähdettiin Avalanchen maalin johdossa.

Päätöserä meni tasaisissa merkeissä pelin painopisteen vaihtuessa puolelta toiselle. Kun seitsemän minuuttia oli pelattu, Nate Thompson toi kiekon ylös ja syötti vasemmassa laidassa odottavalle Johnny Oduyalle, joka laukoi täysillä kiekon maaliin.

Erän puoltaväliä lähetyttäessä Mark Barberion turhan jäähyn aikana Senators ratkaisi. Duchene nousi maalille syöttäen Stonelle, joka huomasi vapaana olevan Hoffmanin. Stonen syöttö kimpoaa puolustaja Chris Bigrasin mailasta Hoffmanille, ja Senators johti maalilla.

Ottelun lopussa Avalanchen yritykset ilman maalivahtia eivät onnistuneet, ja Landeskog otti vielä yhteen Alexandre Burrowsin kanssa. Näin eilisen tapaan Kanadan pääkaupungin ylpeys otti maalin voiton Avalanchesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Alt, Oduya ja Stewart uusiin osoitteisiin - Jussi Jokinen läpäisi siirtolistan

NHL | 26.2.2018 19:34
NHL:n siirtotakarajalla siirtolistalla on perinteisesti vilskettä. Sunnuntaina listalle päätyneistä pelaajista kolme päätyi vaihtamaan seuraa. Suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen ei kelvannut kenellekään, joten hänet voidaan sijoittaa Blue Jacketsin farmijoukkueeseen. lue lisää

Boucher löi pöytään valttikorttinsa − tutkapari Stone-Hoffman ratkaisi Senatorsille voiton

NHL | 12.11.2017 14:00
Ottawa Senators on itäisen konferenssin kärkijoukkueita ja viimeistelytehokkuudeltaan myös NHL:n kärkeä. Joukkueella on kuitenkin vielä yksi tapa parantaa suoritustaan. Mike Hoffmanin ja Mark Stonen laittaminen samaan ketjuun on Senatorsin vastine lasin rikkomiselle hätätilanteessa. lue lisää

”Leftin Laine”: Mike Hoffman on kasvanut vaaralliseksi maalitykiksi ja siirtomarkkinoiden huippusaaliiksi

NHL | 19.2.2018 21:30
Ottawa Senatorsin Mike Hoffman on kolme edellistä kautta ollut joukkueensa johtavia hyökkääjiä. Tällä kaudella tehot ovat kääntyneet laskuun, mutta kanadalaishyökkääjä on kuitenkin yksi tavoitelluimpia pelaajia siirtojen takarajalla. lue lisää

NHL 65:00 -podcast: Selänne ja Kariya aiheuttavat kylmiä väreitä - Kolmen seuran kauppa voitto kaikille

NHL | 19.11.2017 17:00
Tämän syksyn viidennessä NHL 65:00 -podcastissa käydään läpi reilu viikko sitten tapahtunut kauppa, jossa Matt Duchene, Kyle Turris ja iso kasa tulevaisuuden palasia vaihtoivat osoitteita. Lisäksi perusaiheemme Antti Niemi pääsee jalustalle. Sebastian Ahon alkukautta käydään hieman läpi. Lopussa toimittajat keskustelevat Hockey Hall of Famesta ja muun muassa valintakriteereistä aatelointiin. lue lisää

Show, supertähdet ja ikimuistoiset elämykset – NHL-peleille on paikkansa Euroopassa

NHL | 13.11.2017 9:00
Tukholmassa saatiin viikonloppuna nauttia kahdesta NHL-pelistä. Pelien tasosta voi olla montaa mieltä, mutta tapahtumana supertähtiä ja show-elementtejä pursuileva spektaakkeli oli ilman muuta kokemisen arvoinen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Johnny Oduya

Ottawa #29 L vp
s. 1981 Tukholma, SWE
180CM / 91KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2001 Washington Capitals, 7. kierros #221