Senators kotivoittoon, Granlundin maali ei riittänyt Wildille

Ottawa Senators juhli Montreal Canadiensin kustannuksella.
Tuukka Raskin Boston Bruins palasi voittojen tielle, Mikael Granlund iski kauden toisen maalinsa. Kanadalaisjoukkueiden kohtaaminen meni Ottawa Senatorsille.

Kanadalaiset kilpakumppanit Ottawa Senators ja Montreal Canadiens ottivat ensi kertaa kaudella yhteen. Ottelu sai ansaitsemansa kovaotteisen alun, kun jo toisella minuutilla molemmilta pelaajia ohjattiin jäähypenkin puolelle. Ottelun avausmaalia saatiin odotella erän puoleen väliin, jolloin Canadiensin Andrei Markov laukoi ylivoimalla kiekon ohi hölmistyneen Robin Lehnerin. Kuitenkaan ei kauaa Canadiens ehtinyt juhlia, kun Senators tasoitti jo alle minuutin jälkeen Bobby Ryanin toimesta.

Toisessa erässä Senators otti komennon ottelusta onnistuttuaan nopeaan tahtiin kahdesti. Ensin Markovin huono purku päätyi suoraan Marc Methotille, jolla oli helppo työ tykittää kiekko maaliin ohi Carey Pricen, joka oli tilanteessa jo valmiiksi nurin. Heti seuraavassa vaihdossa Senators-puolustaja Mark Borowiecki laukoi uran ensimmäisellä maalillaan joukkueensa kahden maalin johtoon. Erän lopulla Canadiens sai vielä kiekon maaliin, mutta tilanne hylättiin Brendan Gallagherin estettyä Lehneriä työssään. Monessa mukana ollut Gallagher otti tilanteesta jo illan neljännen kaksiminuuttisensa.

Ottelun kolmas erä ei tuonut enää muutosta marssijärjestykseen. Canadiens ei onnistunut ohittamaan Lehneriä toistamiseen, vaan ruotsalaismaalivahti torjui Senatorsille toisen voiton putkeen. Kyle Turris viimeisteli vielä yhden tyhjiin, jolloin ottawalaisten voittolukemiksi merkittiin 4-1.

Senatorsin voiton myötä joukkueiden välinen ero sarjataulukossa on nyt yksi piste Canadiensin hyväksi. Joukkueet lukeutuvat alkukauden osalta Atlantin divisioonan keskikastiin. Kotivoitto oli Senatorsille vasta kauden toinen.

Washingtonissa ja Detroitissa pitkän kaavan kautta

Minnesota Wild kärsi tappion Washington Capitalsille voittolaukauskilpailun jälkeen. Avausmaalista vastasi kotijoukkue Capitals, kun kapteeni Aleksandr Ovetškin tykitti ylivoimalla kiekon verkkoon. Charlie Coyle toi Wildin erän lopulla tasoihin Mikko Koivun esityöstä.

Toisen erän ainokaisesta vastasi Wildin Mikael Granlund, jolle maali oli kauden toinen. Marcus Johansson kuitenkin tasoitti ottelun loppupuoliskolla vieden ottelun jatkoajalle. Capitals voitti lopulta ottelun voittomaalikilpailussa Nicklas Bäckströmin osumalla.

Kari Lehtonen onnistui torjumaan Dallas Starsin voittoon Detroit Red Wingsin vieraana. 26 kertaa torjunut Lehtonen antautui ensi kertaa toisessa erässä, kun Todd Bertuzzi aloitti maalinteon. Seuraavasta vastasi ruotsalaistulokas Adam Almquist uran avausmaalillaan.

Shawn Horcoff ja Jamie Benn toivat Starsin tasoihin, mutta Pavel Datsjuk vei Red Wingsin jälleen johtoon. Cody Eakin kuitenkin onnistui tasoittamaan ottelun loppuhetkillä ja lopulta Rich Peverley ratkaisi voiton jatkoajalla Starsille.

Panthers törmäsi Raskiin

Boston Bruinsin Tuukka Rask torjui joukkueensa voittoon Florida Panthersista. Ottelun ykköstähdeksi valittu Rask joutui venymään kiekon tielle 24 kertaa. Lopulliset lukemat olivat 4-1 ja ottelun voittomaalista vastasi Bruins-hyökkääjä Brad Marchand ottelun kolmannessa erässä.

Yön kolmas suomalaismaalivahti Antti Niemi otettiin vaihtoon toisen erän alussa Vancouver Canucksia vastaan. San Jose Sharksin maalivahti antautui 25 minuutissa neljästi ja se riitti. Ottelussa ei enää tämän jälkeen maaleja nähty ja Canucks voitti ottelun maalein 4-2.

Tampa Bay Lightning kaatoi kotonaan Edmonton Oilersin 4-2. Ottelun viimeisen maalin tyhjiin iskenyt Valtteri Filppula sai tililleen kauden kuudennen maalinsa. Sami Salon ainoaksi tilastomerkinnäksi muodostui kolmannen erän kampitusjäähy.

BOSTON - FLORIDA 4-1
OTTAWA - MONTREAL 4-1
PHILADELPHIA - NEW JERSEY 0-3
WASHINGTON - MINNESOTA 3-2 vl.
CAROLINA - NY ISLANDERS 1-0
COLUMBUS - NY RANGERS 2-4
DETROIT - DALLAS 3-4 ja.
TAMPA BAY - EDMONTON 4-2