Senators kiilasi nyrkit ja verkot heiluen voittoon jännitysnäytelmässä

Lehterä ei tällä kertaa onnistunut tuomaan voittoa.
Läntisen konferenssin kärkijoukkue St. Louis Blues otti keskiviikon vastaisena yönä mittaa Ottawa Senatorsista, joka on Itäisen konferenssin kahdeksantena.

St. Louisin kotihallissa nähtiin todella kuuma kamppailu Ottawa Senatorsin ja St. Louis Bluesin välillä. Ennen kuin ensimmäinen erä oli edes puolivälissä, ehdittiin jo kaksi maalia hylätä. Ensin hylättiin Bluesin ylivoimamaali Jori Lehterän häirinnän takia ja heti perään Senatorsin alivoimamaali, koska tuomari ehti viheltää pelin poikki.

Ensimmäisen erän loppuneljänneksellä Bluesin puolustaja Ian Cole laukoi kiekon tähtipuolustaja Erik Karlssonin selän kautta maaliin ja pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä maaliaan.

Ensimmäisen erän lopussa nähtiin myös esimakua toisen erän rähinöistä, kun Barret Jackman ja Zach Smith pudottivat hanskat. Linjatuomarit ehtivät kuitenkin väliin ennen kuin karuselli alkoi, joten kumpaakin rangaistiin ilman iskujenvaihtoa. Erätauolle mentiin Bluesin johtaessa 1-0.

Toisessa erässä heiluivat verkkojen lisäksi nyrkit

Erän puoliväliin kumpikin joukkue pystyi pitämään tunteet kurissa. Lopulta Senatorsin hyökkäyksen päätteeksi Kyle Turris ja Bluesin David Backes ajautuivat kulmaan ja aloittivat iskujen vaihdon, johon osallistuivat lopulta kaikki kentällä olevat pelaajat jossain roolissa. Turris ja Backes pääsivät rähinän johdosta jäähyaitioon.

Curtis Lazarin kampituksesta aiheutuneella ylivoimalla Alexander Steen kasvatti Bluesin johtoa erän puolivälissä. Hetkeä myöhemmin Bluesin maalilla oli kova tilanne, jossa kiekko lipui vihellyksen aikana maaliin Brian Elliotin alta. Maali hylättiin ja tilanteen seurauksena Elliot loukkaantui ja varamaalivahti Jake Allen astui kehiin.

Tilanteen jälkeen tunteet kävivät todella kuumina ja lopulta hanskat pudotettiin kahteen otteeseen; ensin Senatorsin Eric Condra otti mittaa Bluesin Chris Butlerista ja melkein heti perään Bluesin Ryan Reaves haastoi Senatorsin Eric Gryban.

Senators kolmanteen erään takaa-ajoasemassa

Kolmas erä alkoi toisen erän tapahtumat huomioon ottaen rauhallisissa merkeissä ja muutamaa jälkipeliä lukuun ottamatta pelaajat keskittyivät jääkiekkoon. Molemmat joukkueet suoriutuivat tasaisesti ja pystyivät tuottamaan hyviä tilanteita maalille. Etenkin Lehterän, Vladimir Tarasenkon ja Jason Schwartzin ketju oli alati hyökkäyspäässä juonimassa, mutta eivät onnistuneet kasvattamaan Bluesin johtoa.

Ottawa Senatorsin toisessa erässä tapellut Condra vastasi erän ensimmäisestä maalista ja käynnisti takaa-ajon. Syöttäjänä niin ikään ilman hanskoja työskennellyt Gryba. Erän lopussa Senators haki tasoitusta ilman maalivahtia ja lopulta vain 41 sekuntia ennen loppua Alex Chiasson onnistui lyömään kiekon Allenin selän taakse ja ottelu meni jatkoajalle.

Senators vahvempi voittomaalikilpailussa

Lukuisista huipputilanteista huolimatta kumpikaan joukkue ei onnistunut ratkaisemaan jatkoajalla. Etenkin loppupuolella tilanteita sateli liukuhihnalta, mutta maalivahdit olivat huippuvireessä.

Maalivahdit onnistuivat kiitettävästi myös voittomaalikilpailussa ja ainoa onnistuja oli Bobby Ryan, joten Senators kipusi hienosti voittoon kolmannen erän maaleilla ja voittomaalikilpailun onnistumisella.

COLUMBUS - WINNIPEG 2-4
ST. LOUIS - OTTAWA 2-3 vl.
NASHVILLE - LOS ANGELES 4-3 vl.
DALLAS - EDMONTON 3-2
ARIZONA - COLORADO 3-4 ja.
VANCOUVER - NEW JERSEY 2-0
ANAHEIM - CALGARY 3-2