Selänteen paita Ducksin kotiareenan kattoon

NHL / Uutinen
Teemu Selänteen pelinumero nousee Honda Centerin kattoon tammikuussa 2015.
Kuva © Getty Images
Anaheim Ducks jäädyttää Teemu Selänteen pelinumeron. Jäädytys tapahtuu tammikuussa 2015 kotiottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Teemu Selänteen pelinumero 8 nousee tulevalla kaudella Anaheim Ducksin kotiareenan Honda Centerin kattolehtereille. Jäädytysseremonia pidetään 11. tammikuuta 2015, kun Ducks kohtaa kotikaukalossaan Selänteen ensimmäisen NHL-seuran Winnipeg Jetsin. Samalla Selänteestä tulee ensimmäinen Ducks-pelaaja, jonka pelinumeron seura jäädyttää.

- Teemu on seuraikonimme ja hän ansaitsee olla seurahistorian ensimmäinen pelinumeron jäädytyksen saava pelaaja. Hänen omistautumisensa seurallemme ja yhteisöllemme on mittaamaton. Odotamme innolla tammikuun 11. päivää, jolloin teemme kunniaa maailmanluokan pelaajalle, lähettiläälle ja mestarille, meidän omalle Teemu Selänteellemme, seuran omistajat Henry ja Susan Samueli sanoivat perjantaina julkaistussa tiedotteessa.

Selänne johtaa lähestulkoon jokaista Ducksin seuratilastoa. Hän on ykkönen niin maaleissa (457), syötöissä (531) kuin pisteissäkin (988). Hänen tehosaldonsa +120 on seurahistorian paras. Hän on myös pelannut eniten otteluita seuran historiassa (966). Selänne voitti Stanley Cupin Ducks-paidassa vuonna 2007.

- Tämä on suuri kunnia. Samuelit ja koko Ducks-organisaatio ovat tehneet tästä paikasta erityisen minulle ja perheelleni. Odotan innolla päästessäni jakamaan tämän erityisen illan fanien kanssa, jotka ovat kohdelleet minua hyvin 18 vuotta, Selänne totesi.

Winnipeg Jetsin paidassa kaudella 1992-93 NHL:ssä debytoinut Selänne iski tulokaskaudellaan huimat 76 maalia ja 132 pistettä. Lukemat ovat edelleen NHL:n tulokkaiden ennätyksiä. Selänne voitti kauden päätteeksi Calder Trophyn liigan parhaana tulokkaana. 22 NHL-kauden aikana Selänne nakutti 1451 ottelussa tehot 684+773=1457. Maajoukkueessa Selänne saavutti olympiahopeaa, kaksi olympiapronssia, MM-hopeaa, MM-pronssia sekä World Cupin kakkostilan. 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle