Selänteen katsomokomennus ei auttanut Ducksia − myös Getzlaf sivussa

Goligoski täydensi Starsin nousun.
Anaheim Ducks kärsi kirvelevän tappion Dallas Starsia vastaan ottelusarjan neljännessä pelissä. Ducks pelasi ilman katsomokomennuksen saanutta Teemu Selännettä ja viime hetkellä loukkaantumisen takia sivuun joutunutta kapteeni Ryan Getzlafia. Columbus Blue Jackets nousi puolestaan huikeaan jatkoaikavoittoon Pittsburgh Penguinsista.

Dallas Starsin maalivahti Kari Lehtonen torjui 17 kertaa, kun Stars nousi 0−2-tappioasemasta komeaan 4-2-voittoon Anaheim Ducksia vastaan ottelusarjan neljännessä pelissä. Ducks pelasi ilman katsomokomennuksen saanutta Teemu Selännettä, viime hetkellä loukkaantumisen takia sivuun vedettyä kapteeni Ryan Getzlafia ja viime pelissä jalkansa loukannutta Stephane Robidasia.

Etenkin Getzlafin poissaolo näkyi. Ducks johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen maalintekijöinään Bryan Allen ja Patrick Maroon, mutta kokonaisuutena Ducks oli yllättävänkin hampaaton hyökkäyksessään.

Dallasin nousu lähti heti toisen erän alusta. Jamie Benn otti aloitusvoiton siniviiva-aloituksesta ja kiepautti itsensä laukaisupaikkaan. Molemmat Ducksin puolustajat ihmettelivät vierestä Benniä, joka täräytti kiekon ohi Ducks-maalia vartioineen Fredrik Andersenin.

Vernon Fiddler tasoitti pelin viitisen minuuttia myöhemmin. Maali syntyi kesken Ducksin pahan vaihtovirheen. Stars pääsi viidellä kolmea vastaan-hyökkäykseen, kun kaksi Ducksin hyökkääjää rynnisti myöhässä vaihtoon. Maali sai Ducks-valmentaja Bruce Boudreaun ottamaan aikalisän.

Starsin kiri täydentyi kuitenkin kolmannessa erässä, jossa Cody Eakin ja Alex Goligoski käyttivät paikkansa hyväkseen. Maalit syntyivät vain reilun minuutin sisällä toisistaan erän seitsemännellä ja kahdeksannella minuutilla. Tämä sai Ducksin vaihtamaan maalivahtia, kun Andersenin tilalle luisteli ensimmäistä kertaa näissä pudotuspeleissä Jonas Hiller.

Stars on nyt noussut myös otteluvoitoissa 2-2:een oltuaan kahden ensimmäisen pelin jälkeen yhtä monella voitolla tappiolla. Sarjaa jatketaan Suomen aikaa varhain lauantai-aamuna Anaheimissa.

Penguins taipui Blue Jacketsin kirille

Myös Columbuksessa nähtiin dramaattinen nousu. Vierasjoukkue Pittsburgh Penguins johti ottelua ensimmäisessä erässä jo 3-0, mutta joutui taipumaan jatkoajalla Blue Jacketsin hurjan kirin päätteeksi.

Boone Jenner kavensi ensimmäisen erän loppupuolella ylivoimalla. Myös Ryan Johansenin 2-3-kavennus toisessa erässä syntyi Penguins-pelaajan istuessa jäähyllä. Brandon Dubinsky tasoitti ottelun vain 24 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä. Tasoituksessa Penguins-maalivahti Marc-Andre Fleury oli pahasti myöhässä yrittäessään pelata kiekkoa maalin sivulla.

Illan ratkaisijaksi nousi sairastuvalta paluun edellisessä ottelussa tehnyt Nick Foligno, joka iski voittomaalin vastahyökkäyksestä ajassa 62.49. Kyseessä oli Blue Jacketsin historian ensimmäinen kotivoitto pudotuspeleissä. Otteluvoitot tasoittuivat 2-2:een. Sarjaa jatketaan sunnuntain vastaisena yönä Pittsburghissa.

COLUMBUS - PITTSBURGH 4-3 ja. (otteluvoitot 2-2)

DALLAS - ANAHEIM 4-2 (otteluvoitot 2-2)

CHICAGO - ST. LOUIS 4-3 ja. (otteluvoitot 2-2)