Saksa upotti Yhdysvallat viime hetkillä - Tanska taisteli Tšekin kumoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Saksa juhli voittoa viime hetken maalilla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
MM-kisojen iltapäiväpeleissä koettiin pieniä yllätyksiä. Saksa kaatoi viime hetken maalilla Yhdysvallat ja Tanska nipisti tiukan taistelun jälkeen kaksi pistettä Tšekiltä voittomaalikisassa.

Saksa aloitti ottelun räväkästi ja Patrik Hager iski joukkueen ylivoimalla johtoon parin minuutin pelin jälkeen.

Yhdysvallat tuli erän puolivälin jälkeen tasoihin Jake McCaben osumalla, mutta Christian Ehrhoff osui vielä muutamaa minuuttia ja vei Saksan 2-1-johtoon.

Auston Matthews iski terävällä rannelaukauksellaan Yhdysvallat ylivoimalla uudelleen tasoihin toisen erän alussa.

Saksa otti erässä kolme kaksiminuuttista, mutta Yhdysvallat ei onnistunut iskemään erässä lisäosumia erikoistilanteistakaan.

Päätöserässä Yhdysvallat oli aktiivisempi osapuoli, mutta erän ainoasta täysosumasta vastasi Saksa: puolustaja Korbinian Holzerin siniviivalaukaus painui maskin takaa Mike Condonin selän taakse 33 sekuntia ennen loppusummeria.

Tanskan taistelu palkittiin pisteillä

Tšekki hallitsi avauserää Tanskaa vastaan, mutta Sebastian Dahm onnistui pitämään maalinsa puhtaana. Paras paikka aukesi Roman Cervenkalle, jolla oli ylivoimahyökkäyksen päätteeksi edessään jo tyhjä maali, mutta tanskalaispuolustaja Daniel Nielsen ehti saamaan mailansa väliin ja ohjasi yrityksen tolppaan.

Toisen erän alussa Tšekki avasi maalitilinsä, kun Tomas Plekanec pääsi siirtämään Cervenkan tolppalaukauksesta kimmoneen kiekon maaliin.

Tšekki hallitsi toistakin erää selkeästi, mutta erässä 17 kertaa kiekon tielle venynyt Dahm piti Tanskan pelissä mukana.

Tanskalla oli erässä omat paikkansa tasoittaa peli, kun se pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa erän puolivälissä. Vedot kuitenkin pysähtyivät tsekkipelaajiin tai menivät ohi.

Päätöserän alkuun Morten Madsen napautti Tanskalle ylivoimalla maalin edestä 1-1-tasoitusmaalin. Erä edettiin kokonaisuudessaan melko tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli paikkansa iskeä ottelulle ratkaisu siinä kuitenkaan onnistumatta.

Vauhdikas jatkoaikakaan ei tuonut ottelulle ratkaisua, joten sitä jouduttiin hakemaan voittomaalikisasta. Voittomaalikisassa Tanskan kaikki kolme yrittäjää onnistuivat, kun taas Tšekin Michal Repik epäonnistui omassa yrityksessään ja Tanska pääsi juhlimaan jatkon kannalta arvokasta kahden pisteen voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle