Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Nicklas Jensen onnistui sekä varsinaisella peliajalla että voittomaalikilpailussa.

Timo Savela

Saksa ratkaisi avauserässä - tolpat kilisivät ratkaisuhetkillä Moskovassa

Perjantain iltaotteluissa nähtiin otteluita, joilla voi olla merkitystä viimeisten pudotuspelipaikkojen suhteen. Pietarissa kohtasivat Saksa ja Valko-Venäjä, Moskovassa Tanska ja Latvia.

Saksa otti ohjat käsiinsä jo ottelun alkuvaiheessa. Patrick Reimer ja Leon Draisaitl iskivät 78 sekunnin välein maalit, ja näin Saksa johti kuuden minuutin kohdalla jo kahden maalin turvin. Felix Schütz syvensi Valko-Venäjän tuskaa tekemällä 3-0 erän puolivälissä.

Sekä toisessa että kolmannessa erässä molemmat joukkueet osuivat kertaalleen. Valko-Venäjä tuli kahdesti kahden maalin päähän, mutta Saksa onnistui kuittaamaan molemmat osumat. Suuren huomion keräsi saksalaismaalivahti Thomas Greissin moka, kun hän sähläsi keskialueelta tulleen ja ohi menossa olevan laukauksen maaliin.

Tilastollisen erikoisuuden tarjosi Valko-Venäjän maalivahti Vitali Koval, joka sai syöttöpisteen joukkueensa molempiin osumiin.

Tanska nappasi kaksi pistettä

Tanskan ja Latvian välinen kohtaaminen ei tarjonnut erityisemmin pelillisiä hienouksia. Ottelu oli kuitenkin tasainen ja eteni aina voittomaalikilpailuun.

Nicklas Jensen ja Andris Dzerins tekivät ylivoimamaalit mieheen ottelun avauserässä, ja ensimmäiselle tauolle mentiin lukemissa 1-1. Myös toisessa erässä molemmat onnistuivat kertaalleen, kun Kaspars Daugavins vei Latvian johtoon ylivoimalla ja Morten Poulsen tasoitti komealla ohjauksella.

Tanska sai ison etsikkoajan, kun Aleksejs Sirokovs komennettiin suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kun vielä Zemgus Girgensons otti kaksiminuuttisen perään, Tanska sai mahdollisuuden pelata täydet kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Se ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään tilannetta.

Ottelun varsinaisen peliajan päätösminuuteilla molemmat joukkueet osuivat tolppaankin, mutta jatkoaika oli edessä. Kun sekään ei tarjonnut ihmeellisimpiä tilanteita, edessä oli voittomaalikilpailu, jonka Nicklas Jensen ratkaisi peterforsbergmaisella kikalla.

Lue myös

Pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden parhaat palkittiin

MAAJOUKKUE | 17.5.2017 0:18
Arvoturnauksissa palkitaan perinteisesti jokaisen joukkueen kolme parasta pelaajaa. Pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden maiden pelaajat saivat palkintonsa alkulohkon päätyttyä. lue lisää

Tanska väänsi kaksi pistettä, mailataituri da Costa upotti Valko-Venäjän

MAAJOUKKUE | 13.5.2017 0:13
Tanska ja Ranska juhlivat perjantaina iltaotteluissa kahta pistettä. Tanska kairasi voiton jatkoajalla, kisaisäntä Ranska sen sijaan pääsi juhlimaan jälleen voittoa voittomaalikisan jälkeen. lue lisää

Tiffels nousi Saksan sankariksi Kölnin jännitysnäytelmässä

MAAJOUKKUE | 17.5.2017 0:00
Saksa ja Latvia kävivät tiukan taiston A-lohkon neljännestä sijasta eli viimeisestä pudotuspelipaikasta. Voittomaalikisaan venyneessä ottelussa ratkaisijaksi nousi Saksan Frederik Tiffels, joka upotti kiekon ainoana pelaajana Elvis Merzlikinsin selän taakse. lue lisää

Rosendahlin analyysissä A-lohkon maalivahdit - "Vasilevski ihan eri tasolla"

MAAJOUKKUE | 11.5.2017 18:00
Italian maajoukkueen ja Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl kävi läpi turnauksen maalivahteja. Rosendahl näkee NHL-veskareiden tason hyvänä etumatkana, mutta korostaa myös Keski-Euroopassa pelaavien valttikortin. lue lisää

Kanada ja Venäjä rutiinivoittoihin - Rieder ja Mozjakin loukkaantuivat

MAAJOUKKUE | 8.5.2017 21:07
Maanantaina iltapäiväpelit eivät suuria yllätyksiä tarjonneet. Venäjä jatkoi voittokulkuaan Saksan kustannuksella 6-3-numeroin ja Kanada murjoi Valko-Venäjän tennislukemin 6-0. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Nicklas Jensen

Jokerit #71 L lh
s. 1993 Herning, DEN
191CM / 92KG
SOPIMUS: 2018 (2019)
VARAUS: 2011 Vancouver Canucks 1. kierros #29

Lisää artikkeleita